Boardroom issue: be quick, but don’t hurry

Maton Sonnemans
29 apr 2020

Klaar voor de start…... Met dit gevoel staan momenteel veel bedrijven op de startlijn. Wachtend op het startschot dat nog even op zich laat wachten. Voor veel leiders is de afgelopen periode een (dure) spoedcursus in geduld, nederigheid, loslaten en aanpassen. Kwaliteiten waar de meeste leiders niet mee zijn geboren maar die essentieel zijn in deze ongekende periode. Er is nu weinig keus en zit er niets anders op. Bedrijven die falen op bovenstaande kwaliteiten krijgen meteen een dure rekening gepresenteerd vanuit de politiek, de media én de consument. Omdat ze de sensitiviteit niet hadden om te begrijpen dat bepaalde ‘normale’ acties uit het verleden nu totaal in het verkeerde keelgat van de maatschappij schieten. Niemand wil graag in de lijstjes staan met bedrijven die ‘het’ echt niet hebben begrepen. In een aantal gevallen zijn de faux pas zo evident dat je echt niet snapt dat niemand in de boardroom even een waarschuwende vinger heeft opgestoken. Schrijver Jeroen Smit formuleerde het onlangs scherp: ‘dit is de periode waar de leiders zich van de losers onderscheiden’.

Duivelse dilemma's

In een aantal gevallen is het natuurlijk veel lastiger te zeggen wat ‘goed’ of ‘fout’ is. Zelf merkte ik dat ook toen ik mijn geld voor een geboekte hotelkamer op zaterdag 14 maart niet terug kreeg. Enerzijds vond ik dat onredelijk want ik kon immers niet naar dat hotel omdat de aanleiding van mijn bezoek door anderen was geannuleerd. Anderzijds begreep ik ook wel dat het hotel ook niet om deze situatie had gevraagd. Wie heeft er dan gelijk en recht op geld? Voor ondernemers zijn dit lastige afwegingen tussen cash flow op de korte termijn en een klantrelatie voor de langere termijn. Duivelse dilemma’s want voor alle betrokken partijen is het een loose-loose situatie. Gelukkig zijn veel ondernemers snel gekomen met creatieve tussenoplossingen door mensen waar mogelijk een voucher te geven. En veel ondernemers laten nu hun creatieve inborst weer zien door op zoek te gaan naar oplossingen voor de anderhalve meter economie. Allemaal niet ideaal maar toch veel beter dan niks. Loslaten en aanpassen.

Hoezo geduld?

Het motto “Hou vol” van premier Mark Rutte suggereert iets van afwachten, stilzitten, binnenblijven en geduld hebben. Ondernemers krijgen hier de kriebels van. Begrijpelijk ook want veel bedrijven zien hun opgebouwde waarde als sneeuw voor de zon verdwijnen, niet wetend wat het perspectief is. Andere bedrijven ruiken kansen omdat deze crisis de digitale transformatie in nagenoeg alle sectoren drastisch kan versnellen. Hoezo afwachten? Hoezo geduld? Zelf vind ik dat ook lastig. De sombere gedachten dat deze coronacrisis in een paar maanden naast veel mensenlevens ook heel veel andere zaken van waarde heeft vernietigd strijden in mijn hoofd met de positieve hoop dat we getuige zijn van een doorbraak in ons denken en doen. Ik wil aan de slag, naar buiten en zonder angst en remming weer mooie initiatieven ontwikkelen. Werken aan en in een betere wereld.

Be quick, but don’t hurry

In deze situatie is het gezegde ‘timing is everything’ belangrijker dan ooit. Op premier Rutte, die niet alleen de nieuwe spelregels, maar ook het startschot moet geven voor de fase van wederopbouw rust een enorme verantwoordelijkheid. Net zoals op alle ondernemers, politici en opinieleiders die grote druk uitoefenen op een snel einde van de intelligente lock down. Anders dan in de meeste andere wedstrijden is het moment van het startschot zelf van levensbelang. Het risico dat het schot te vroeg komt is groot. Grote ondernemingen kunnen in deze fase een cruciale rol spelen als spil en vertrouwensbaken. Door enerzijds geduld, leiderschap en visie uit te stralen, met een focus op lange termijn waarde-creatie voor alle stakeholders. En anderzijds door op korte termijn het ecosysteem van klanten, medewerkers en leveranciers die het moeilijk hebben te helpen met snelle en concrete oplossingen. Be quick, but don’t hurry. Ontegenzeggelijk doet dit even pijn voor de aandeelhouders op de korte termijn maar het zijn wel deze ondernemingen waar ik voor de langere termijn in zou willen investeren en voor wil werken.

 

Linkedin_post_tips

 

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter