Boardroom issue: business in het post-corona tijdperk

Maton Sonnemans
25 mrt 2020

De afgelopen weken is voor nagenoeg elke onderneming in Nederland de realiteit drastisch veranderd. Waar veel ondernemingen begin januari nog het glas hebben geheven op een new best year ever en de beurskoersen tot eind februari alsmaar hoger koersten, zitten we nu met elkaar in een historische crisis. Het mooie jaar 2020, met economische voorspoed en talrijke evenementen in het vooruitzicht, wordt toch even wat anders dan verwacht en gehoopt. Geen songfestival, (nog) geen Formule 1 op Zandvoort, geen EK Voetbal en uiteindelijk ook geen Olympische Spelen in Japan. En dat is nog niet alles. De jaarplannen en -budgetten kunnen de prullenbak in. Bedrijven moeten nu alle zeilen bijzetten om te redden wat er te redden valt. Met overigens opvallend veel begrip en betrokkenheid van alle partijen. Want als de gezondheid en het leven dat we leven wordt bedreigd, wordt al het andere relatief. Nu even geen tijd en zin in debat en polarisatie. We moeten in oplossingen denken, verbinden, vertrouwen in het advies van experts en ons aanpassen aan de nieuwe realiteit.

Wat doet deze crisis met ons consumentengedrag

En zo zijn we met elkaar in een kwestie van twee weken anders gaan werken, met een andere prioriteit op wat er moet gebeuren en ook met een ander perspectief op de toekomst. We zien met elkaar voor ons dat we de komende maanden door een diep dal moeten om de piek van de Corona-crisis zo veel mogelijk af te vlakken.

Hoe het (bedrijfs)leven daarna doorgaat is natuurlijk de grote vraag. Wat doet deze crisis met ons consumentengedrag? Gaan we nog meer online shoppen omdat we er door deze crisis aan gewend zijn geraakt of krijgen de fysieke winkels een ongekende revival omdat iedereen nu heeft gezien hoe waardevol persoonlijk contact is. Gaan we met elkaar weer in het vliegtuig stappen en toeristische steden overlopen of zoeken we straks ons vermaak dichterbij en met meer oog en respect voor de natuur? Blijven we massaal thuiswerken of zoeken we elkaar weer op om samen te werken en zaken te doen? Kopen we nog steeds onze spullen goedkoop in het Verre Oosten of gaan we lokaal produceren? Veel mensen spreken in ieder geval de hoop uit dat deze ongekende situatie uiteindelijk tot een aantal doorbraken leidt in de wijze waarop onze maatschappij is ingericht. Over enkele jaren zullen we zien of dit inderdaad het geval is.

Hoe blijven we relevant?

Wat we in ieder geval nu al zien is dat veel ondernemingen hoe dan ook hard met de neus op de feiten zijn gedrukt. Er is natuurlijk weinig aan te doen als je business volledig in lock down gaat (zoals de reis- en horecawereld), maar ook veel andere bedrijven realiseren zich nu dat hun operating model wel heel erg kwetsbaar was. Teveel afhankelijkheid van productie in China, onvoldoende professionele e-commerce, te scherpe logistieke processen waardoor er geen voorraadbuffers zijn en last but not least: producten en dienstverlening die wellicht niet helemaal future proof zijn als klanten zich na de crisis daadwerkelijk anders gaan gedragen. De crisismanagementteams van ondernemingen hebben dus niet alleen een ultra-korte termijn opdracht, gericht op ‘niet verdrinken’, maar ook een opdracht gericht op de fase die direct hierna komt: 'hoe blijven en worden we relevant in het post-corona tijdperk?'. Misschien (en volgens sommigen dan gelukkig en voor anderen helaas) vallen die veranderingen mee en pakken we de oude draad weer op, maar er is ook een gerede kans dat we in 2020 echt in een nieuw tijdperk zijn aangekomen. Je kan er maar beter nu over nadenken. We denken en doen graag met je mee.

Uiteraard heeft EY VODW de expertise in huis je verder te helpen met vraagstukken op dit gebied. Neem vooral contact op met Maton Sonnemans of Patrick Ruijs als je verdere vragen hierover hebt.

Uitzonderlijke Customer Experiences

Tegenwoordig is het streven naar uitzonderlijke customer experience niet meer weg te denken. Maar weet jij hoe je een optimale klantbeleving creëert om zo betere bedrijfsresultaten te behalen? EY VODW kan je daarbij helpen!

Ik wil samen aan de slag

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter