Branding = experience

EY VODW
28 okt 2014

Branding is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Vroeger hadden klanten de tijd om informatie rustig tot zich te nemen. Er was weinig media, en datgene wat er was, was nog nieuw en interessant. De klant gaf jou haar onverdeelde aandacht.

Tegenwoordig hebben we te maken met een overload aan informatie, media en devices. De consument accepteert steeds minder het ‘push’ gedrag van bedrijven en bepaalt zelf wat hij of zij consumeert. Ook krijg je als bedrijf nooit meer ‘onverdeelde’ aandacht, omdat de consument snel is afgeleid.

Samen met de expertgroep ‘Branding & Experience’ van Shopping2020 (edit: tegenwoordig ShoppingTomorrow) stellen we onszelf de vraag: hoe kunnen we onze klanten blijven boeien met ons merk? Redeneren vanuit de customer journey geeft een structureel framework waardoor we klanten beter leren kennen en begrijpen.

Het is essentieel om van elke stap in de customer journey een echte experience te maken die jouw merk laadt.

 

Om onze adviezen zo praktisch mogelijk te maken, kijken we naar de specifieke uitdagingen voor elk type retailer. We onderscheiden drie typen retailers: ‘Branded products’ (bijvoorbeeld Rituals), ‘Brand = retailer’ (bijvoorbeeld Hema) en ‘Multi brands retailer’ (bijvoorbeeld Bijenkorf).

In deze presentatie zoomen we in op de tweede categorie met de Etam Groep (van Miss Etam en Promiss) als voorbeeld. De uitdagingen voor de Etam Groep richting 2020 liggen vooral bij persoonlijke relevantie: hoe zorg je ervoor dat de juiste collectie via het juiste kanaal bij de juiste doelgroep terecht komt? Op blogs verschijnen nu naast advies over outfits ook al tips voor haar en make-up om de experience ook online te verbreden. Die verleiding, beleving en inspiratie worden steeds belangrijker. Testen, meten en acteren is daarbij key.

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter