Column Beate: vier diverse gedachten voor 2020... Voor een beter werkende wereld

Beate van Dongen Crombags
24 dec 2019

De afgelopen weken is er weer veel geschreven over diversiteit, met daarbij de nadruk op gender diversiteit. Gedreven door het feit dat een meerderheid van de Tweede Kamer bepaalde dat er een bindend vrouwen quotum voor raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven komt: die zouden voor ten minste 30 procent uit vrouwen moeten bestaan. 

Diversiteit die wat mij betreft o zo hard nodig is in bedrijven. Maar let wel, dan heb ik het zeker niet alleen over gender diversiteit. Maar over diversiteit in een veel bredere zin van het woord. Diverse teams zijn cruciaal om het verschil te maken. Het verschil maak je namelijk niet alleen met generalisten. Hier zijn specialisten voor nodig. Specialisten op die gebieden die er vandaag de dag echt toe doen. Op het gebied van data, technologie en design. En deze diverse mensen moeten uiteraard met elkaar samen willen werken.

Maar hoe zorgen we er nu voor dat we enerzijds diverse mensen aantrekken. En tegelijkertijd deze diversiteit aan mensen ook behouden? Vier gedachten voor het nieuwe jaar die ik hierbij wil noemen.

1. Het begint bij het voeren van de sollicitatiegesprekken. Welke mensen binnen jouw bedrijf spreken potentiële nieuwe collega’s? Zijn dit diverse mensen? Of zijn het uniforme personen die op zoek zijn naar ‘mini-me’s’?

 

2. Hoe waarderen en belonen we diverse kwaliteiten? Durven we te differentiëren in onze beoordelingscriteria en KPI’s? Of verwachten we dat alle medewerkers aan een uniforme norm voldoen? Het hanteren we ook KPI’s die bijdragen aan teaming?

 

3. Zorgen we ervoor dat mensen zich in hun werkomgeving lekker voelen in het team? Bouwen we aan een warm nest? Creëren we een werkplek en sfeer die bijdraagt aan samenwerken en zorgt voor creativiteit?

 

4. En geven we mensen en teams de ruimte en verantwoordelijkheid om zelf ondernemens te acteren? En om zich te ontwikkelen? Of vragen we mensen vooral binnen hokjes te kleuren en vooral niet buiten de lijntjes te gaan?

 

Vier aspecten die wat mij betreft cruciaal zijn om diverse mensen aan te trekken en te behouden. En daarmee succesvol te zijn in de markt. Dus hoe mooi zou het zijn als we als goed voornemen voor 2020 met deze punten aan de slag gaan. En zo bijdragen aan een diverse en beter werkende wereld!

Nieuwsbrief

Wil je toegang tot het wereldwijde kennisnetwerk van EY VODW? Wij brengen de belangrijkste ontwikkelingen voor je in kaart. Via een persoonlijke e-mail houden we je periodiek op de hoogte over de laatste ontwikkelingen van de trends en uitdagingen die jij belangrijk vindt. Schrijf je nu in!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter