De Hero’s Journey van strateeg Paul: Puzzelen aan nieuwe productstrategieën

Paul Peters
17 aug 2017

Twee jaar geleden startte VODW met een transformatie om sneller en wendbaarder te worden. Voor onze superhelden op de vloer betekent dit nog meer multidisciplinair werken en denken. In deze blogserie vertellen onze marketingtechnologen, transformatiemanagers, creatieven, business strategen en data scientists over hun persoonlijke ‘Hero’s Journey’.

Afgelopen week kwam business strateeg Kjeld aan het woord over zijn talenknobbel, zijn ambities rondom de VODW Trendmonitor en zijn ‘Burning man’ avontuur. Deze week staat er nog een business strateeg in de spotlight. Paul puzzelt dagelijks aan nieuwe productstrategieën, houdt van samenwerken met data scientists en werd vorig jaar gegrepen door de pure Japanse cultuur.

1. Wat zijn jouw belangrijkste superkrachten?

“Mijn superkracht is dat ik problemen of situaties die complex zijn (of lijken) weet te doorgronden. Ik hou ervan een lastig vraagstuk goed te begrijpen, om het vervolgens af te breken naar behapbare stukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de introductie van een nieuw product. Als we weten waar klantbehoeften liggen en hoe we daar invulling aan kunnen geven, is het belangrijk dat het bedrijf ook in staat is dit product (rendabel) in de markt te zetten. Dat roept vragen op over business cases, operationele haalbaarheid etc. Ik hou ervan dat soort puzzels op te lossen.”

2. Hoe heb je deze superkrachten de afgelopen tijd ingezet?

“Ik ben momenteel bezig met de ontwikkeling en implementatie van een nieuw concept voor een Belgische autoverzekeraar. Het gaat om het verbreden van de merkpositionering, maar verder mag ik hier inhoudelijk (nog) niet veel over publiek maken. Wel kan ik zeggen dat we dit jaar nog live gaan, na een implementatietraject van ongeveer vier maanden. Tot die tijd werken we in een multidisciplinair team van Nederlandse en Belgische strategen, designers en data scientists. Om dit concept succesvol te kunnen lanceren, moeten er op vele gebieden keuzes worden gemaakt en veranderingen plaatsvinden. Van de marketingcampagnes tot de agents in het callcenter, iedereen heeft een rol om dit concept tot een succes te maken. Naast dat ik bezig ben met de daadwerkelijke implementatiewerkzaamheden, zorg ik er ook graag voor dat we het overzicht goed bewaren van waar we welke impact op het bedrijf hebben, en hoe dat zich tot elkaar verhoudt.”

3. Wat was je favoriete reis en waarom?

“Ik kom veel in Azië, omdat mijn vriendin daar nog veel familie heeft. Vorig jaar waren we in Japan en dat land heeft me echt gegrepen. De combinatie van heerlijk eten, een heel pure cultuur en een schitterende omgeving maken dat ik echt wel verliefd ben geworden op Japan. We gaan binnenkort zeker een keer terug! En bovendien was het de plek waar ik hoorde dat ik bij VODW mocht komen werken!”

hero-journey-paul-japan

4. Met welke superheld werk je het liefst samen?

“Ik werk heel graag samen met onze collega’s van data science. Ik hou er zelf namelijk erg van om mijn oplossingen te onderbouwen. Dit doen met gegevens die klanten herkennen en hierdoor de impact die je maakt te kwantificeren, leidt in mijn optiek tot veel meer impact bij onze opdrachtgevers. Ik vind het heel gaaf om te zien hoe deze collega’s in staat zijn aan de ene kant het vraagstuk en de klant goed te begrijpen en aan de andere kant ook diep de data in te duiken om bij te dragen aan een oplossing.”

5. Welke dilemma’s of uitdagingen ben je tegengekomen?

“Ik merk dat het erg belangrijk is te blijven focussen op de vraag van onze klant en wat er voor nodig is die vraag te beantwoorden. Soms weet een klant gewoon wat de juiste route is en vereist dat geen verdere analyse. Tegelijkertijd daag ik ook graag uit om niet te snel op instinct af te gaan, zodat je ook richting anderen je keuzes kunt onderbouwen. Soms wil een klant gewoon een bepaald product lanceren, omdat hij erin gelooft. Moet je daar dan in meegaan, ook al ben je nog niet overtuigd dat het de juiste route is? Of help je de klant juist door die business case te maken, om zo het project nog succesvoller te maken? Het zoeken naar balans is hierbij een echte uitdaging.”

6. Wat is het belangrijkste wat je geleerd hebt?

“Ik vind het heel bijzonder hoe in elk project VODW ervoor zorgt dat de eindklant centraal staat bij het maken van bepaalde keuzes. Ik heb namelijk gezien en geleerd hoe moeilijk het voor sommige bedrijven is. Wat ik bedoel te zeggen is dat zelfs bij innovatieve trajecten veel opdrachtgevers nog nauwelijks hun klanten betrekken in het ontwikkelproces. VODW zorgt in dit soort trajecten altijd dat de klant betrokken wordt bij de ontwikkeling door bijvoorbeeld verschillende vormen van klanttesten. Dat was voor mij wel leerzaam: ik was ook niet gewend zo te werken.”

Photo by Jean-Frederic Fortier on Unsplash

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter