De laatste insights op het gebied van ecommerce en mobile strategie

EY VODW
05 jun 2015

De afgelopen week stond in het teken van ecommerce en mobile. In sessies en round tables deelden experts uit de bureau- en bedrijvenwereld hun kennis op Ecommerce Live en Mobile Convention Amsterdam. Deze samenvatting geeft je een beeld van onze belangrijkste insights en learnings.

Vergelijkingssites schuiven op in de ecommerce keten

Producten beginnen steeds meer op elkaar te lijken en de hoeveelheid (online) aanbieders groeit exponentieel. Vergelijkingssites spelen dan ook een steeds grotere rol in het oriëntatie- en aankoopproces van een klant. Een consument bekijkt gemiddeld 2.4 vergelijkingssites in zijn zoektocht naar een product en 96% leest de reviews.

Om de consument zo goed mogelijk te begeleiden in het oriëntatieproces, controleert Patrick van Buuren, commercial director Sanoma Digital en werkzaam voor Kieskeurig.nl, streng of de reviews die ‘consumenten’ plaatsen niet nep zijn. Daarnaast staat van Buuren open voor het delen van data met bedrijven. Bedrijven weten hierdoor beter welke producten populair zijn en kunnen hierdoor hun voorraad beter beheren.

Bovendien heeft Kieskeurig.nl tegenwoordig een eigen checkout, zodat kleinere webshops geen betalingssysteem hoeven op te zetten. Een interessante ontwikkeling, want hierdoor schuift de vergelijkingssite op in de keten richting bol.com en Coolblue. Hoe van Buuren aankijkt tegen het onderscheidend vermogen van kieskeurig.nl in de toekomst? “Dat is nog een groot vraagstuk waar we nu middenin zitten.”

Stimuleren van ondernemerschap op de ecommerce afdeling

Een ‘pleidooi voor geklooi’. Zo noemt Viktor van der Wijk, Director Digital Marketing binnen de e-commerce divisie van KLM, het stimuleren van ondernemerschap op de e-commerce afdeling. “Niemand weet hoe het echt moet, dus laten we een cultuur kweken van ‘gewoon doen’.”

Dit basisbeginsel leidde onder andere tot de lancering van KLM Jets, een game met iBeacon integratie. Mensen die zich op tijd melden bij de gate krijgen meer punten. De game haalde binnen tien dagen de 20 duizend downloads en krijgt een beoordeling van vijf sterren in de apple store en google play store. “En dat zonder additioneel campagnegeld”, vertelt Van der Wijk vol trots.

Ook bij HotelSpecials staat ondernemerschap centraal. “HotelSpecials is opgericht door twee studenten. Als je ondernemer bent, voelt iedere cent die je uitgeeft als je eigen geld”, licht CEO Dennis van Allemeersch toe. “Iedereen die verantwoordelijk is voor het uitrollen van onze cross-border activiteiten in een bepaald land, doet dit alsof het voor zijn eigen start-up is.” Onze uitrol naar Duitsland begon met een intern, multidisciplinair projectteam, nam vervolgens de vorm aan van een start-up en groeide uit tot een soort ‘dochteronderneming’. Hun ‘celfilosofie’, noemt van Allemeersch het.

 

start-up-multidiscplinairy-team-cel-filosofie

 

Lange termijn mobile strategie bepalen met de Mobile Growth Stack

De Mobile Convention kenmerkte zich door insights met betrekking tot lange-termijn strategie en kort-cyclische optimalisatie. Beide ontzettend belangrijke topics op het gebied van mobile. Andy Carvell van SoundCloud bracht alle onderdelen die zorgen voor groei in het mobile ecosysteem in kaart in zijn ‘Mobile Growth Stack’. Dit framework vormt de basis voor SoundCloud’s mobile strategie. “Activiteiten ontplooien op alle onderdelen van dit framework leidt niet per definitie tot succes. Durf keuzes te maken, maar wees je wel bewust van de andere elementen”, is Andy’s boodschap. De sterke onderdelen van hun app doorontwikkelen zorgde ervoor dat SoundCloud tegenwoordig 250 miljoen gebruikers per maand heeft!

mobile-growth-strategy

 

Een belangrijk onderdeel van de ‘Mobile Growth Stack’ is analytics. SoundCloud (250 miljoen gebruikers per maand) past hun app alleen aan als daar fact-based argumenten voor zijn. Install attribution, waarmee bedrijven meten welke kanalen en campagnes zorgen voor de meeste downloads of het hoogste gebruik, of cohort analyse, waarmee bedrijven meten welke periodes voor hogere acquisitie, churn of engagement van app gebruikers zorgt, zijn methodieken die steeds meer landen binnen de mobile business. En die zijn onmisbaar om zowel het succes op lange termijn te meten als optimalisaties op korte termijn te bepalen.

Korte termijn app development: agile werken cruciaal

Naast de lange-termijn mobile growth strategie blijft het kort-cyclisch ontwikkelen van een app dus cruciaal. Agile werken is daarbij een must. Bij Vakantieveilingen.nl leveren klanten dagelijks soms wel tien ‘tickets’ aan die regelrecht op de backlog van IT belanden. Dr. Panda gaat volgens Lodewijk Beerman van Testbirds op een zelfde manier te werk. Thijs Bosman zette deze game voor kinderen in korte tijd op de kaart. Bosma gaat minimaal eens per maand naar een kinderdagverblijf, waar hij kinderen van 2 jaar de app laat testen. “Kinderen zijn de beste testers die je kan hebben, ze creëren bugs op de raarste plekken”, aldus Bosma. De verbeteringen worden automatisch naar het workflow management systeem gestuurd, zodat developers er meteen mee aan de slag kunnen.

 
 

Mobile krijgt eindelijk de aandacht die het verdient

Niets groeit zo hard als mobile. Mobile traffic is traffic vanuit desktops allang overstegen, maar ook de omzet per transactie op app/mobile komt steeds meer op een vergelijkbaar niveau. Alle aanpassingen in een app zijn fact-based, gebruikersfeedback bepaalt de prioritering op de backlog. De mobile-born bedrijven, zoals SoundCloud, creëerden in de afgelopen jaren een voorsprong. Maar ook bedrijven als KLM investeren steeds meer in mobile. Mobile is een expertise op zich wat niet binnen de online afdeling kan blijven. Het is echt een apart kanaal, wat steeds meer de aandacht krijgt die het verdient.

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter