De marketeer van nu moet klaar zijn om Agile te werken

Annelies Delsman
07 okt 2016

Dat de marketeer van nu klaar moet zijn om Agile te werken, realiseren we ons bij VODW maar al te goed. De marketeer van vandaag is digitaal gedreven, heeft klantbeleving als doel voor ogen en denkt factbased na over de inzet van de juiste kanalen om haar boodschap te laten aansluiten bij de klantbehoefte. Werken in multidisciplinaire teams middels de SCRUM methodiek sluit hier goed op aan.

“In toenemende mate wordt er όόk in de marketing organisatie van onze klanten Agile gewerkt. In 2014 organiseerden wij daarom al een bijeenkomst specifiek over dit onderwerp.” aldus Annelies Delsman, accountmanager van de interim tak van VODW. “Klantwensen zijn het uitgangspunt en in een digitale wereld dien je daarbij kort-cyclisch te werken. 'Best valuable products' tussentijds naar de markt brengen is daarbij het doel in plaats van maandenlange planningen met deadlines die toch niet gehaald worden.” Daarbij is de ervaring van VODW dat het een nieuwe energie kan brengen in teams en het teamleden motiveert om met eigen inbreng en verantwoordelijkheid samen aan de slag te gaan.

VODW helpt haar klanten om digitaal te transformeren. Een nieuwe way of working volgens Agile principes maakt daar vaak onderdeel van uit. Dit was dan ook de aanleiding om haar marketeers op te leiden tot certified product owners. Zo is afgelopen week wederom een groep van 21 interim marketeers in huis bij VODW klaar gescrumt. “Aangezien nog lang niet in alle marketing organisaties in Nederland kennis is van Agile en SCRUM wordt deze expertise in toenemende mate op interim basis bij ons aangevraagd. Momenteel tellen wij meer dan 50 Certified Product Owners die wij op tijdelijke basis deze kennis bij opdrachtgevers kunnen laten overbrengen en borgen binnen teams.

 

team

 

Eneco is een levend voorbeeld van een organisatie die energie kreeg door hun organisatie anders te organiseren. Zij hebben twaalf maanden gewerkt aan een agile en klantgedreven werkvorm.  Wil je weten hoe zij dit hebben aangepakt? Na onze ontbijtsessie over ‘agile en klantgericht organiseren’ schreven we hier een blog over. Ben je op zoek naar tijdelijke versterking van een 'agile' marketeer of wil je weten welke mogelijkheden er zijn, neem dan contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over.

 

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter