DIA 2015: vernieuwende cases met concreet resultaat

EY VODW
22 mei 2015

Gisteren werden de Dutch Interactive Awards uitgereikt. Onder leiding van presentator Jort Kelder ontvingen uitblinkers in de interactieve branche awards voor hun prestaties op het gebied van e-commerce, online communicatie en marketing.

Vanwege hun sterke thought leadership concept en organisatie transformatie kwam Heijmans als grote winnaar uit de bus. Het bouwbedrijf kreeg een award in de categorie 'Corporate' en werd uitgeroepen tot Company of the Year. Maar ook de Smart Pen campagne van BIC en de rebranding van ThiemeMeulenhoff zijn noemenswaardige cases die in de prijzen vielen.  VODW Digital zat in de vakjury en licht drie winnende cases uit.

Heijmans luidt als thought leader nieuw tijdperk bouwcommunicatie in

De bouwsector conservatief? Heijmans bewijst met haar innovatieve karakter het tegendeel. Het afgelopen jaar zette het bouwbedrijf met ‘volg Heijmans, deel ambitie’ een sterk thought leadership concept neer. Hun website dient als centrale content hub, waar verhalen over de Smart Highway, het 3D geprinte grachtenhuis en andere expertises volop worden gedeeld. Het grachtenhuis project vormt voor Heijmans, die partner is in dit initiatief, een experiment om de mogelijkheden van 3D-printen te verkennen. Het grootschalig personaliseren van panden is misschien binnenkort wel geen illusie meer. Bovendien bestaat het grachtenpand voor 80% uit recyclebaar materiaal. Een innovatief project waar Heijmans dus terecht trots op mag zijn.

Het content platform van Heijmans bleef niet zonder resultaat. Het aantal sessies steeg met 30%, het aantal bezoekers met 41% en het aantal pageviews met 36% in de laatste vijf maanden van 2014 ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor.

Maar het meest opvallende van deze case vond ik toch wel het nieuwe tijdperk in bouwcommunicatie, wat Heijmans met hun platform inluidt. Waar bouwbedrijven vroeger simpelweg een persberichtje uitstuurden bij de oplevering van een pand, creëerde Heijmans het afgelopen jaar een complete media hub met rijke content. Hun traditionele communicatieafdeling transformeerde naar een content redactie. Door deze ingrijpende omslag met welverdiend resultaat, riepen we Heijmans uit tot Company of the Year.

‘Smart pen’ campagne BIC bereikt 15.000 scholieren met beperkt budget

In de categorie ‘Campaign’ ging BIC er met de award vandoor dankzij hun campagne rondom de ‘Smart Pen’. De Smart Pen is een pen waarmee je in vier kleuren kan schrijven. Maar hoe maak je een pen leuk voor puberende scholieren die alleen maar met hun smartphone bezig zijn? Door te laten zien dat je met de Smart Pen dezelfde dingen kan als met je smartphone. Met als grootste voordeel dat je tijdens de les je pen wel, en je smartphone niet mag gebruiken!

 

 

Online vroeg BIC scholieren slimme toepassingen voor de pen te verzinnen. Die deelden massaal spelletjes, klassengrappen en trucs gedeeld die normaal gesproken binnen de muren van het klaslokaal waren gebleven. BIC telde 766 hoogwaardige inzendingen met ruim 82 duizend stemmen. Wat de case vooral bijzonder maakte, was het grote bereik met een zeer beperkt budget. Deze cocreatie actie bereikte in totaal 15 duizend scholieren, zorgde voor bijna 30 miljoen Facebook impressies en resulteerde in ruim 12 duizend clicks.

Rebranding ThiemeMeulenhoff zorgt voor 30% meer leadgeneratie

‘Samen leren vernieuwen’. Dat is de visie van ThiemeMeulenhoff op onderwijsvernieuwing. Ondersteund door hun innovatieve lesmethodes wilde ThiemeMeulenhoff zich met deze visie herpositioneren. Door de introductie van agile werken zette de uitgeverij binnen negen weken het Minimum Viable Product in de markt. De website werd ondertussen continu doorontwikkeld. Uiteindelijk slaagde ThiemeMeulenhoff erin veel verschillende merken met aparte sites onder een brand portal te brengen. Maar ook de voortrekkersrol die de uitgeverij speelt in een branche die als conservatief bekend staat, sprak de jury erg aan.

Ook niet onbelangrijk om te noemen was dat de uitgeverij verschillende koppelingen maakte tussen de website en het ERP systeem. Hierdoor kon Sitecore functioneren als product informatie management (PIM) systeem, wat tot die tijd ontbrak. Daarnaast werden onderwijsdatabanken gekoppeld, waardoor het bestellen van lesmethodes soepeler verliep. Door de transformatie die ThiemeMeulenhoff doormaakte, steeg de leadgeneratie met 30% en het aantal weergaven op lesmethodepagina’s zelfs met 948%!

DIA 2015 was dus een groot succes met veel vernieuwende  cases.

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter