Fondsnieuws over VODW Trendmonitor Vermogen

Kjeld Sanders
10 aug 2017

De mate waarin financiële instellingen hun klanten informeren over het belang van vermogensopbouw en ze vervolgens ondersteunen ook daadwerkelijk geld opzij te zetten, loopt zeer sterk uiteen. Dat blijkt uit de jongste update van de VODW Trendmonitor Vermogen, die betrekking heeft op het tweede kwartaal.

Uit de VODW Trendmonitor Vermogen komt naar voren dat Nederlanders over het algemeen een groot deel van hun vermogen in hun huis en het pensioenfonds hebben zitten en in vergelijking met het buitenland relatief weinig zelf beleggen voor bijvoorbeeld een aanvulling op hun pensioen of andere lange termijndoelen.

"Meer dan 50% van de ouders denkt 10.000 euro nodig te hebben voor hun studerende kind, terwijl dit wel 54.000 euro kan kosten"

Nederlanders willen bij voorbeeld vaak wel geld opzij zetten om bijvoorbeeld de studie van hun kinderen te kunnen bekostigen, maar onderschatten volgens het onderzoek vaak hoeveel ze hier voor nodig zullen hebben. Meer dan de helft van de ouders denkt hiervoor ongeveer 10.000 euro nodig te hebben, terwijl dit in werkelijkheid rond de 36.000 euro voor een thuiswonende student en 54.000 euro voor een uitwonende student is.

Photo by Jeff Sheldon on Unsplash

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter