Hoe Interpolis digitaal transformeert

Patrick Ruijs
20 nov 2014

Het speelveld van Interpolis is uitdagend. Interpolis ziet dat haar klanten steeds meer digitaliseren. Niet alleen om zich te oriënteren op het rijke scala aan verzekeringen, maar ook om deze daadwerkelijk aan te schaffen en te profiteren van online klantenservice.

Interpolis wil in de toekomst nieuwe en bestaande klanten optimaal bedienen via de digitale kanalen mobile, web en social. Deze ambitie vraagt om een sterker aandeel van het digitale kanaal en om professionalisering om ook in de toekomst klanten efficiënter te blijven bedienen.

Om te anticiperen op die dynamische markt moet Interpolis zich ontwikkelen tot volwaardig online speler. Dit vraagt een marketingorganisatie die in staat is de volledige digitale dienstverlening te ondersteunen. Oftewel een transitie van een traditionele marketingorganisatie naar een digitale marketingorganisatie.

Hoe Interpolis digitaal transformeert from VODW on Vimeo.

Interpolis en VODW Digital hebben samen met het opzetten van een pilot een nieuwe werkwijze met nieuwe capaciteiten geïmplementeerd voor het realiseren van de organisatieverandering. De uiteindelijke resultaten van digitale marketing overtreffen de verwachtingen.

  • Het aantal premieberekeningen steeg met 20-50%, terwijl de kosten per sales daalden met 30-50%.
  • Aan het eind van het eerste kwartaal 2014 lag het aantal online verkopen van de Alles-in-één-Polis hoofdproducten 6% hoger dan de doelstelling.
  • In december 2013 bleef de verkoop face-to-face en telefonisch voor deze polis gelijk, terwijl de digitale verkoop met 16% steeg.
  • Interpolis sloot 2013 af met een ruime verdubbeling van de instroom voor autoverzekeringen, veel meer dan beoogd.
  • De SEO-ranking voor reisverzekeringen verbeterde sterk en realiseerde een stijging van bijna 40%.

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter