Hoe je 1000 marketeers tegelijkertijd predictive analytics uitlegt

EY VODW
28 apr 2016

Nieuwe marketing kennis ontwikkelt zich zo snel dat op het moment dat een boek in de winkel ligt, de informatie alweer achterhaald is. En hoe houd je überhaupt je kennis bij als marketeer in een tijdperk waarin niemand meer tijd en zin heeft om een boek van A tot Z te lezen? Zeker als het over een pittig onderwerp als predictive analytics gaat, wil je de skills die je leert meteen kunnen toepassen. En je nieuwe kennis makkelijk met collega’s kunnen delen, zelfs als ze aan de andere kant van de wereld zitten.

De afgelopen tijd hebben we nagedacht hoe je we op een effectieve en efficiënte manier kennis kunnen delen met onze opdrachtgevers en hoe zij die kennis binnen hun organisatie weer kunnen verspreiden. En hoe we daarbij gebruik kunnen maken van ontwikkelingen in de technologie. Toen we afgelopen jaar een bezoek brachten aan Berlijn, leerden we de startup iversity kennen. Al snel bleek dat we elkaar op het vlak van kennisdeling konden versterken; wij vanuit onze inhoudelijke kennis over digitale transformatie, data science en predictive analytics, zij vanuit hun platform waarop ze MOOC’s – Massive Online Open Courses – en MOPC’s – Massive Online Paid Courses - aanbieden.

Wat is een MOOC?

Een MOOC is een middel om veel mensen op een interactieve manier bij- of om te scholen, onafhankelijk van plaats en tijd. Met behulp van een MOOC kan je in een relatief korte periode een grote groep mensen op hetzelfde kennisniveau krijgen. MOOC’s zijn dus niet alleen interessant voor studenten maar ook voor bedrijven die op grote, internationale schaal opereren.

De platforms zijn eigenlijk snoepwinkels. Je kan letterlijk ‘shoppen’ in het aanbod van de MOOC’s. Het aanbod kan uiteenlopen van een wijncursus tot het bewijzen van het zwarte gat. Studenten schrijven zich vaak in voor meerdere MOOC’s die bij elkaar passen en maken op deze manier hun ‘eigen’ opleiding.

Snel en flexibel nieuwe competenties ontwikkelen

Doordat alle activiteiten online plaats vinden verzamelen de platforms veel data over het leergedrag van studenten. Hoe lang blijven studenten online? Hoe lang doen ze over een opgave? Bij welke onderwerpen haken ze af? Welke onderwerpen vinden ze interessant? Welke docenten motiveren studenten? De platforms openen allerlei nieuwe mogelijkheden voor onderzoek en optimalisatie. Bijvoorbeeld in de ontwikkeling van talent of nieuwe competenties binnen bedrijven. Bovendien kunnen studenten onderling ook kennis uitwisselen, vragen stellen en elkaar op deze manier ondersteunen in het leerproces.

Aan de slag met predictive analytics

Een tijdje geleden hebben we samen met iversity een MOPC over predictive analytics ontwikkeld. Met behulp van deze online training kan je ervoor zorgen dat een aantal collega’s, een afdeling, een bedrijf of jijzelf helemaal up-to-date bent wat betreft predictive analytics. Omdat we niet alleen puur de theorie vertellen, maar ook de toepassingen van predictive analytics laten zien aan de hand drie cases. En natuurlijk ga je uiteindelijk ook zelf aan de slag. Daarom is deze interactieve manier van leren ook erg geschikt om een onderwerp als predictive analytics onder de knie te krijgen.

https://twitter.com/VODW/status/723167457695899648

Contentgrenzen vervagen

Het interessante van deze manier van kennis delen is dat de grenzen vervagen. De universiteiten verliezen hun alleenrecht op onderwijs nu iedereen (educatieve) content kan creëren en verspreiden. De MOOC industrie is in dit opzicht vergelijkbaar met de branche waarin Amazon, eBay en Google opereren, volgens Daphne Koller, professor aan de Stanford en oprichtster van MOOC platform Coursera. Koller zegt: “Content ontwikkelaren gaan daar waar de meeste consumenten zijn, en consumenten gaan daar waar de meeste content is.” Er ontstaat een concurrentiestrijd, waarbij degene die de beste cursus aanbiedt, de meeste consumenten trekt.

Hoe ziet de toekomst van leren eruit?

Anant Agarwal, de baas van edX, vergelijkt de MOOC met het online boeken van een vlucht. Net zoals de markt van vluchten, zal de markt van de MOOC’s toenemen door verbetering van de customer experience. Sebastian Thrun, mede-oprichter van Udacity denkt dat het effect gelijk is aan wat de opkomst van bioscopen deed voor de vraag naar films. Hij denkt dat de vraag naar hoger onderwijs tienvoudig zal vermenigvuldigen.

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter