Hoe je lessen van startups toepast bij een corporate

EY VODW
29 dec 2015

Hoe word ik als groot bedrijf sneller? Een vraagstuk waar veel corporates van wakkerliggen. Want om te voldoen aan de eisen van de klant, draait het allemaal om snelheid. Iets wat bij grote organisaties niet van nature in het DNA zit.

Als het om snelheid gaat, laten veel corporates zich inspireren door startups. Jonge bedrijven die nog geen ‘last’ hebben van allerlei trage processen en verouderde systemen. Wanneer je vraagt naar goede voorbeelden van succesvolle concepten, roept iedereen AirBnB en Uber. Maar wat maakt de aanpak van startups nu echt zo succesvol? En hoe pas je die inzichten toe in een corporate omgeving, die veel complexer is? Vanuit ons kennisnetwerk Wonder gingen we op onderzoek uit en vroegen het de startups zelf!


 

 

In dit filmpje zie je een selectie van startups die ons hebben verwonderd. Echte ondernemers die niet blijven hangen in praten over 3d printing, big data en drones, maar klein beginnen om uiteindelijk een groot verschil te maken. Een aantal insights op een rij.

1. Wacht niet (altijd) tot je business case sluitend is

“Corporates moeten zich beseffen dat ze niet vanaf moment één de business case (per se) sluitend moeten hebben. Programma’s of projecten worden vaak uitgesteld, omdat het verdienmodel nog niet duidelijk is. Maar als je niet begint, kom je er ook nooit achter. Skype had bijvoorbeeld pas na drie jaar de mogelijkheid om betaald te bellen en Paypal begon pas met een verdienmodel toen ze al vier miljoen klanten hadden!” Paul Geurts van Kessel, oprichter van Bleeve, pleit voor experimenteren met verdienmodellen.

"Paypal begon pas met een verdienmodel toen ze al vier miljoen klanten hadden"

Zelf koos Bleeve ervoor om wel vanaf het begin met een verdienmodel te starten. “Maar het verdienmodel wat uiteindelijk het meeste geld op gaat leveren, is niet altijd vanaf het begin al meteen duidelijk. Dat vindt je namelijk gaandeweg uit op basis van actuele data en inzichten.

2. Profiteer van de ervaring in je organisatie

“Laat de ervaren mensen in je bedrijf niet weglopen, maar gebruik die ervaring bij het begeleiden en sturen van jonge mensen.” Tessa Blokland is founder van Make it LEO. “Mijn mede-oprichters zijn ontzettend ervaren mensen op het gebied van Business en software engineering. Met z’n drieën vormen we een heel ervaren team. En die ervaring zit vaak ook bij grote bedrijven. Profiteer daarvan”, is Tessa’s belangrijkste advies. 

3. Alleen ga je het niet redden

Maar profiteer niet alleen van de ervaring in je organisatie, kijk ook vooral naar buiten. “Hoe corporate en groot je ook bent, alleen ga je het niet redden”, is het statement van Richard van Deventer, business development manager bij Skycap (edit: in 2016 gefuseerd met Skye).

“Er ontstaat een netwerkeconomie waarbij expertises en partnerships essentieel zijn om je bedrijf te laten bestaan. Of je dit partnership nu sluit met een startup of met een bedrijf van dezelfde omvang in jouw markt, maakt niet uit, maar zoek die samenwerking op. Daarmee drijf je nieuwe processen sneller op weg dan dat je dat alleen maar van binnenuit laat gebeuren.”

4. Vergroot de hoeveelheid experimenten die je doet

Dat de wereld verandert, is zeker. Maar wat ga je eraan doen? “We hebben een tal van ideeën en die voeren we achter elkaar uit. Begin als corporate dus vandaag nog met experimenteren door bijvoorbeeld samen te werken met startups. Ga er open-minded in, bekijk wat je gezamenlijke doelen zijn en hoe je samen een klein experiment kunt opzetten”, adviseert Maurice Kroon, founder van Yippie (edit: Yippie heeft in maart 2017 faillissement aangevraagd).

Ook Rob Draaijer, Head of Growth bij 3D Hubs, sluit zich hierbij aan: “Het draait er niet zozeer om dat je met het perfecte plan komt, maar om zo snel mogelijk te leren. Als je de cyclus tussen iets doen en ervan leren zo kort mogelijk maakt, dan ben je competitief in deze wereld. 

5. Onderschat nooit de kracht van Platform Thinking

“Mensen worden overladen met mediaboodschappen. De enige manier om daar doorheen te komen is via mond-tot-mond reclame. Dit doen we door communities te bouwen, door fans te creëren, en die fans vervolgens de tools te geven om ons verhaal verder te verspreiden”, aldus Rob Draaijer van 3D Hubs. “We hebben een programma met ongeveer zeventig ambassadeurs over de hele wereld. Wij leveren de content aan en zij geven lokaal workshops. Zo raken er meer mensen betrokken bij 3D Hubs en bij ons platform.”

"We geven fans de tools om ons verhaal verder te verspreiden"

Hoe pas je dit toe in jouw complexe corporate omgeving?

Veel van deze uitspraken zul je als corporate herkennen, maar vragen ook om nuance in de omgeving waar veel grote organisaties in opereren. Om deze inzichten toe te kunnen passen, zul je een aantal uitdagingen moeten aangaan. Deze artikelen helpen je op weg:

  • Hoe zorg ik dat mijn organisatie snel innoveert zonder middelmatige eindproducten af te leveren? Nienke gaat in op het afbreukrisico van niet goed doordachte Minimum Viable Products.
  • Hoe creëer ik een plaats waar ik mijn concepten makkelijk kan introduceren en valideren? Michael beschrijft 7 principes voor het opzetten van een digitaal innovatielab.
  • Platform Thinking: why should I care? Suzanne leert je deze crash course hoe je Platform Thinking kunt inzetten om jouw business model toekomstproof te maken.
  • Hoe zorg ik dat ik op basis van actuele data snel leren en deze inzichten toepassen? Richard en Nick ontrafelen het echte geheim achter data-driven startups.

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter