'It’s the most wonderful time of the year'

Patrick Ruijs
17 dec 2015

De donkere dagen voor Kerst nodigen zoals altijd uit om even terug te kijken. 2015 is een jaar dat nog lang zal worden geassocieerd met Charlie Hebdo, de vluchtelingencrisis en de aanslagen in Parijs. Het recente klimaatakkoord is gelukkig een positief sprankje hoop. In het marketingvak vochten in 2015 onze rechter en linker hersenhelft een nog onbesliste strijd. Betekenisvolle merken bouwen voor consumenten en mensen aan je binden middels ‘purpose’ aan de ene kant. Digitalisering, marketing automation en technologische disruptie aan de andere kant.

Voor VODW was 2015 opnieuw een bijzonder jaar. We zijn trots dat we weer mochten bijdragen aan duizenden positieve klantervaringen voor de klanten van onze opdrachtgevers. We zijn trots dat we mochten helpen bij de introductie van talloze nieuwe producten, diensten en concepten. We zijn trots dat we samen met opdrachtgevers hun teams meer richting en nieuwe energie hebben gegeven. Maar bovenal zijn we trots dat we ook dit jaar weer met heel veel mensen bij onze opdrachtgevers hebben kunnen samenwerken. Samenwerking die altijd heel veel energie geeft. En die energie geeft resultaat.

Dat hebben we in 2015 met ruim 30 nieuwe collega’s gedaan. Een steeds meer diverse groep enthousiaste specialisten. Strategen en designers, change managers en dataspecialisten, marketing- technologen en marketeers. Stuk voor stuk mensen die het verschil willen maken. Mensen die een bron van energie zijn.

Dat onze opdrachtgevers die energie waarderen blijkt uit het feit dat we wederom tot nummer 1 in ons vak zijn verkozen. Dat we bovendien de top 10 halen in de lijst met de beste 100 dienstverleners van Nederland in Management Team’s top 100 maakt natuurlijk helemaal trots.

Achterom kijken is gemakkelijk. Vooruit kijken en de toekomst voorspellen een stuk moeilijker.

Zeker in deze tijden. We leven en werken in de ‘ondertussenheid’. Een wereld waarin we getuige zijn van fundamentele verandering en transitie. Waarin we niet kunnen voorspellen waar we over vijf jaar staan. Dat geldt voor ons allemaal maatschappelijk, zakelijk en persoonlijk. We moeten fundamenteel innoveren en tegelijkertijd (nog even) het bestaande beter blijven doen.

We moeten fundamenteel innoveren en tegelijkertijd (nog even) het bestaande beter blijven doen.

De toekomst van ons vak ligt in de verbinding van de rechter en de linker hersenhelft. Ze kunnen immers niet zonder elkaar. Maar we weten ook dat veel van wat we nu doen met onze rechter hersenhelft (logica, patronen, orde, rekenen, feiten, herkennen etc.) uiteindelijk door technologie zal worden overgenomen. Om dat in goede banen te leiden hebben we die rechterhelft juist nu heel hard nodig. Als mens en dus ook als marketeer zullen we het op termijn juist nog meer van onze linker hersenhelft moeten hebben. Want in dat ‘post-digitale tijdperk’ maak je het verschil door verbeelding, overtuiging, betekenis en waardering.

Hoe snel deze ontwikkelingen gaan is moeilijk te zeggen. Wel dat deze veranderingen zullen doorzetten en we er allemaal mee te maken krijgen. Als professional, als consument en als mens. Daar kan je onzeker en verdrietig van worden. Je kan er ook voluit van genieten en gaan voor het allerbeste; er zijn immers kansen genoeg.

Wij weten in deze tijden een ding zeker; elkaar helpen geeft altijd energie. Dus dat zullen we ook in 2016 van harte blijven doen. Ik wil iedereen die VODW een warm hart toedraagt hartelijk bedanken voor het vertrouwen en wens jullie namens alle VODW'ers bijzonder fijne feestdagen.

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter