Netwerk aanleggen bij VodafoneZiggo vanuit data doe je met een Data Talent

Sander van der Hoek
18 jan 2018

Na een intensieve data science training van vijf weken mocht onze Data Science Interim Marketing Professional Jette aan de slag als Marketing Database Analyst bij VodafoneZiggo. Voor het project Near Net beheert en verwerkt zij alle datastromen. Het team van dit project, onder leiding van Manager New Build Sales Robin Hattink, zorgt ervoor dat bedrijventerreinen in Nederland met slecht internet voorzien worden van een snellere internet verbinding. Dit team regelt als een geoliede machine dat alle stappen, van gebiedsselectie tot en met de aanleg, goed verlopen.

Bedrijventerreinen zijn links blijven liggen

In Nederland hebben veel bedrijventerreinen een slechte internetverbinding. In woonwijken is vaak al geïnvesteerd in een goed netwerk, maar tijdens de aanleg zijn de bedrijventerreinen links blijven liggen. Met de beste zakelijke internet campagne helpt het Near Net team bedrijven op deze terreinen aan een snelle internet verbinding.

Zorgvuldige gebiedsselectie en vraagbundeling Near Net is een project wat sterkt lijkt op werkzaamheden die VodafoneZiggo continu aan het uitvoeren is op grote schaal, namelijk, het aanleggen van nieuwe netwerken. Bij Near Net is de aanpak alleen nét iets anders. Vanwege de omvang van de zakelijk markt en de behoefte aan sneller internet is het niet altijd rendabel om 'gewoon' een netwerk aan te leggen in een gebied waar op dat moment slecht internet is. Het wordt dan immers lastig om je investering in het netwerk terug te verdienen. Zorgvuldige gebiedsselectie en vraagbundeling bieden dan een oplossing.

Succesvol campagne voeren met data

Om geschikte gebieden te selecteren en succesvol campagne te voeren dienen de adressen met de meeste potentie uitgezocht te worden. De hele campagne wordt gebaseerd op deze adressen met potentie, deze worden verreikt met allerlei gegevens die belangrijk zijn voor de campagne.

Robin Hattink: “Betrouwbare data is voor ons als organisatie van essentieel belang. De commerciële kant van het bedrijf werkt met adressen en bedrijfsgegevens waarop ze moeten kunnen vertrouwen. Wij hebben er niets aan als adressen niet blijken te bestaan, vandaar dat onze Data Analist nauwgezet samenwerkt met onze Datascouts in het veld. Zo komen campagnelijsten op een betrouwbaar niveau. Pas dan sturen wij direct mailings, bellen wij potentiële klanten en brengen wij bezoeken met onze ‘door-2-door’ teams. Kort samengevat: hierdoor besparen we veel geld tijdens de uitrol van onze marketing en sales formule.”

Naast de selectie van adressen voor de campagne, beheert Jette ook het monitoren van de adressen tijdens de campagne. Als de campagne voorbij is zorgt zij ervoor dat klanten die een bestelling hebben gedaan ook hun diensten geleverd krijgen en van een snelle internet verbinding worden voorzien. Jette voorziet hierin de aanleg kanalen van de juiste informatie. Zoals om hoeveel aansluitingen het gaat en bij welke mensen dit aangelegd dient te worden.

Data talent voor jouw bedrijf?

Na ruim zeven maanden zit de opdracht bij VodafoneZiggo voor Jette er straks op. Ze mag aan de slag bij een nieuw bedrijf om daar impact te maken en verandering door te voeren. Wil jij ook zo’n talent voor jou bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Eerste hulp bij data

Bergen data, maar geen idee wat je er mee kunt? Laat de data scientists van EY VODW je helpen! Ze helpen je inzichten uit je data te halen waarmee je business structureel uitgebouwd kan worden.

Vertel mij meer

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter