Superhelden moeten samen werken aan nieuwe gemeenschappelijke taal

Beate van Dongen Crombags
07 apr 2016

Onlangs schreef ik voor Marketing Tribune een column over multidsciplinair samenwerken vanuit verschillende competenties. Een column waarin ik in ga op het feit dat ooit iedereen dezelfde taal sprak. Al deze mensen besloten samen een stad met een toren te bouwen. Een toren die tot in de hemel zou reiken. De toren van Babel. Aldus het eerste Bijbelboek; Genesis.

Totdat god afdaalde naar de stad om de toren te bekijken. Hij concludeerde dat het niet goed was dat alle mensen één taal spraken. Hij zag waartoe ze in staat waren en wat ze dan nog meer in hun bereik hadden. Daarom zorgde hij ervoor dat er tijdens de bouw een spraakverwarring kwam. De bouwers spraken opeens allemaal een andere taal. Daardoor konden ze niet langer goed samenwerken. En de bouw van de toren werd gestaakt.

Ook binnen bedrijven spreken we vaak verschillende talen. Daarbij hebben we de neiging samen te werken met mensen die dezelfde taal als wij spreken. Zo ontwikkelen we persoonlijke online omgevingen met een groep IT-specialisten, bedenken we een campagne met een aantal marketeers en laten we een nieuwe app ontwikkelen door de digitale experts. Tegelijkertijd zien we dat deze projecten maar al te vaak niet goed op elkaar afgestemd zijn. En niet de impact leveren die we zouden wensen.

Meer impact met multidisciplinair werken

Ik kreeg diverse reacties op deze column. Onder andere van een transformatie collega die inmiddels tien jaar binnen VODW werkt. Zij herkent dat we ook binnen VODW niet langer in staat zijn het verschil te maken door puur te denken vanuit één vakgebied. Inmiddels werken wij daarom met vijf competentiegroepen binnen ons bureau. Data scientists, business strategen, creatieven, transformatie managers en marketing technologen. Waarbij projectteams worden gevormd met mensen vanuit de verschillende competentiegebieden. Dit geeft letterlijk en figuurlijk kleur aan onze projecten. En aan de hele sfeer in het bedrijf. Superslimme data specialisten staan op vrijdag in de kroeg te borrelen met frivole creatieven en businessstrategen in hun power suits. Wij zien dat je door multidisciplinair samen te werken meer impact kunt maken. En op een flexibele manier tot betere oplossingen voor de klant komt.

"Superslimme data specialisten staan op vrijdag in de kroeg te borrelen met frivole creatieven en businessstrategen in hun power suits."

Ik kreeg ook reacties van klanten. Zij herkennen dat ze frequent om de oren worden geslagen met het begrip multidisciplinair. En sterker nog. Multidisciplinair werken vormt bij de bedrijven waar zij in werken inmiddels een belangrijk boardroom issue.

Volgens Wikipedia is een multidisciplinaire activiteit een activiteit, zoals bepaalde vormen van wetenschap en kunst, waarbij kennis vanuit meerdere disciplines gecombineerd wordt ingezet om de activiteit te voltooien. Oftewel vanuit verschillende disciplines met elkaar samenwerken. Niet volgtijdelijk, wat we in ‘de oude wereld’ gewend waren. Waarbij we eerst de data-analyses uitvoerden. Daarna de strategie en het concept bedachten. Vervolgens met het concept naar de creatieven gingen. De technische doorvertaling maakten met de marketing technologen. En de transformatiemanagers daadwerkelijk vroegen de nieuwe strategie en het concept te implementeren. Nee niet zo dus.

 

blog-agile-werken-superhelden-ilnine

 

Iedere superheld brengt zijn eigen expertise in

Multidisciplinair betekent voor ons samen, gelijktijdig, met elkaar een vraagstuk aanpakken. Om te komen tot een onderscheidende impactvolle klantoplossing. Waarbij iedereen de eigen expertise inbrengt. Iedereen is als het ware een superheld vanuit zijn of haar discipline. Waarbij we van deze superhelden ook verwachten dat ze open staan voor de inbreng en gedachten van de andere superhelden. Om zo samen de strijd in de oorlog te voeren. Want dat de digitale transformatie ervoor heeft gezorgd dat het buiten oorlog is, is wel duidelijk. En wil je die oorlog winnen dan moet je dat doen met een team van helden.

Ook gaf een klant aan dat hij zou willen toevoegen dat leiding geven aan een multidisciplinair team juist een cruciaal aspect van leiderschap wordt. Want ook leiders zijn veelal op zoek naar soortgenootjes. Dat is immers ‘lekker’ samenwerken. Het is immers gemakkelijker met taalgenootjes te werken dan met andere bloedgroepen. Een creatief spreekt immers toch een andere taal dan een business strateeg, technologie collega of een dataspecialist. Waardoor menig wenkbrauw wordt gefronst bij het horen van termen als planning poker, R en epics. Maar blijven we hangen in ons eigen taaltje dan ontstaat er geen echte impact. De toren van Babel komt er niet.

"Ook leiders zijn veelal op zoek naar soortgenootjes. Dat is immers 'lekker' samenwerken"

Reacties die mij deden besluiten ook deze ‘boardroom issue column’ te besteden aan het multidisciplinair werken. Multidisciplinaire teams bestaande uit superhelden moeten samen gaan werken aan een nieuwe gemeenschappelijke taal. Wat de taal van de toekomst is. Om zo te bewijzen dat de geschiedenis ongelijk had en we wel degelijk een toren van Babel kunnen bouwen.

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter