Top 5 C4ML Blogs 2016

Maton Sonnemans
22 dec 2016

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en VODW bundelen hun krachten in het Center for Marketing Leadership (C4ML). Met deze samenwerking brengen we de academische wereld en het bedrijfsleven bij elkaar. Samen voeren we fundamenteel en relevant wetenschappelijk onderzoek uit, wat we doorvertalen naar de praktijk.

In onze blogs geven wij regelmatig inzicht in nieuwe en praktijk-relevante wetenschappelijke bevindingen. Hieronder de top 5 C4ML blogs van 2016.

1. Waarschuwing voor negatieve klantervaring leidt tot hogere tevredenheid

Voorkomen is beter dan genezen: Ervaar in deze blog hoe bedrijven een ‘psychologische vaccinatie‘ kunnen gebruiken om het effect van negatieve ervaringen op de klanttevredenheid te verminderen.

2. Business meets Science (1): Hoe bepaal je de invulling van je digitale footprint?

Business meets Science is een één-tweetje tussen business strateeg Sacha en marketingwetenschapper Anniek. In deze editie draagt Sacha een dilemma aan: hoe bepaal je de invulling van je digitale footprint als de drijfveren om merkvoorkeur te krijgen of een product te kopen per consument verschilt? Anniek speurt de wetenschappelijke literatuur af naar inzichten om tot een oplossing te komen.

3. Positieve content groter bereik dan negatieve

Negatieve content wordt op social media snel verspreid, denk aan het nieuws van Volkswagen. Toch is het de positieve content die populairder is en een groter publiek bereikt, zo bleek uit recent grootschalig onderzoek van Ferrara en Yang* op Twitter. Hoe kunnen bedrijven hierop inspelen met hun contentmarketingstrategie?

4. Vijf lessen voor succesvolle duurzame marketing

We moeten verduurzamen. Maar hoe krijgen we de consument zover? In dit artikel worden vijf marketing strategieën besproken die een oplossing kunnen bieden.

5. Duurzaamheid als statussymbool

Mensen zijn van nature niet duurzaam, maar vinden het wel belangrijk aanzien te verwerven en een goede indruk achter te laten bij andere mensen. Dit artikel laat zien dat duurzaamheid als statussymbool en als nalatenschap dan ook bruikbare strategieën om duurzaam gedrag te promoten.

 

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter