Trendmonitor Vermogen als marktstandaard: De Hero’s Journey van strateeg Kjeld

Kjeld Sanders
10 aug 2017

Als je organisaties helpt met transformeren, moet je zelf ook kunnen veranderen. Daarom transformeert VODW zelf ook. In deze serie vertellen onze transformatiemanagers, creatieven, data scientists, business strategen en marketing technologen hoe zij dat ervaren.

Afgelopen week vertelde data scientist Steven bijvoorbeeld hoe hij de balans zoekt tussen het analytisch beste antwoord en acceptatie door de organisatie. Deze week komt een van onze business strategen Kjeld aan het woord over zijn persoonlijke 'Hero's Journey'. Kjeld is een ware kennisspons en heeft ervaring opgedaan bij financiële dienstverleners in maar liefst zes landen. Tel daar zijn ambities op het gebied van de VODW Trendmonitor Vermogen bij op en je hebt een ware strategische superheld te pakken.

1. Wat zijn jouw belangrijkste superkrachten?

“Na 10 jaar ervaring bij wealth- en assetmanagers in Nederland, Luxemburg, Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland heb ik diepgaande en internationale branche- en businesskennis opgebouwd. Bovendien spreek ik naast Nederlands vloeiend Engels, Duits en Frans. Het is ontzettend prettig strategische uitdagingen van klanten snel vanuit de praktijk te kunnen helpen oplossen.”

2. Hoe zet je deze superkrachten in bij opdrachtgevers?

“Ik heb me binnen VODW tot nu toe kunnen richten op financial services, specifiek op problematiek rondom vermogensopbouw. Bijvoorbeeld door het innoveren van (klant)bedieningsconcepten en drempelverlagend communiceren over beleggen in het algemeen. Daarnaast ben ik product owner van de VODW Trendmonitor Vermogen. Daarin komt veel samen van hetgeen ik uit mijn vorige leven ken: inzicht verschaffen in consumentengedrag op verschillende vermogenscomponenten met een stevige analytische ‘angle’.”

3. Met welke superheld werk jij het liefst samen?

“Omdat ik zelf een nogal rationeel, blauw, persoon ben, vind ik het altijd verrassend om samen met creatives projecten te doen. We hebben dan vaak een totaal verschillende invalshoek bij een project en het is soms een uitdaging om te leren dezelfde taal te spreken. Maar als dat lukt, dan kun je met een klein team een enorme bandbreedte aan skills en problem solving in beweging krijgen. Dat is erg mooi om te zien.”

4. Tegen welke uitdagingen of dilemma’s ben je aangelopen?

“Na jaren bij financieel dienstverleners gewerkt te hebben, moest ik binnen VODW een draai maken en versnellen. Je krijgt ontzettend veel verantwoordelijkheid en bent met inhoudelijk de leukste, maar ook de lastigste uitdagingen van klanten bezig. Dat vergt andere vaardigheden dan een baan aan de bedrijfszijde bij banken of verzekeraars. Zeker in vergelijking met Luxemburg, waar de wereld qua innovatie toch net een tikkie langzamer draait. Deze draai heb ik kunnen maken door kritisch naar mijn eigen functioneren te kijken, te leren van de superhelden om mij heen en te vertrouwen in mijn eigen kunnen. Al houd je binnen VODW gelukkig nooit op met leren!”

5. Wat was jouw favoriete reis en waarom?

"Ik ben vorig jaar naar Burning Man geweest. Burning Man is een samenkomst van mensen die ruim een week niets anders doen dan mooie dingen maken, die dingen met elkaar delen, en aan het eind van de week hun troep zo goed opruimen dat er geen spoor van achterblijft. Een bijzondere ervaring waarin je jezelf op een hele andere manier leert kennen. Het vindt plaats in de woestijn van Nevada en het is een enorme logistieke klus om er te komen, maar hopelijk lukt het in 2018 opnieuw om er heen te gaan!"

 

business-strateeg-kjeld-burning-man

 

6. Hoe houd jij je kennis up to date?

“Ik ben een enorme kennisspons. Als het over techniek, innovatie, digital, economie, business of politiek gaat, dan neem ik het in me op. Zo ben ik breed georiënteerd en weet van best veel een beetje. Dat houdt me scherp. Het hebben van overzicht op een breed probleem zoals de vermogensopbouw van huishoudens is iets waaraan ik in mijn werk heel veel heb.”

7. Hoe gaat jouw reis verder?

“VODW levert toegevoegde waarde op een bijzondere manier. In plaats van rapporten schrijven achter ons bureau trekken we echt samen op met klanten en halen met een scala aan technieken en methoden het beste resultaat naar boven. Voorlopig wil ik me verder bekwamen in die manier van werken. Verder heb ik flinke ambities met de VODW Trendmonitor Vermogen. Dat moet echt een marktstandaard worden in Nederland. Er is vanuit financieel dienstverleners nog zo veel te verbeteren bij het ondersteunen van huishoudens bij vermogensopbouw. VODW is perfect gepositioneerd om daarin een mooie rol te spelen en daar wil ik absoluut bij betrokken blijven.”

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter