Unieke training Predictive Analytics via innovatief platform

Patrick Ruijs
05 apr 2016

De eerste training Predictive Analytics in Commerce die ook nog eens via het eerste Europese MOOC-platform wereldwijd te volgen is. Die nieuwe, innovatieve leerervaring is het resultaat van samenwerking tussen Nederlands grootste onafhankelijke marketingbureau VODW, internationale verzekeraar NN Group en het Duitse iversity, dat academische kennis met die van ondernemingen verbindt via virtuele campussen.

Virtuele campus

Managing partner Patrick Ruijs van VODW noemt de eerste vrucht van deze samenwerking de ultieme mogelijkheid om nieuwe competenties te laten landen binnen ondernemingen. “Als aanjager van de digitale transformatie bij ondernemingen hebben we onze kennis en die van NN Group op het gebied van predictive analytics ingebracht voor deze nieuwe training. Het is dan voor ons vanzelfsprekend dat cursisten die opleiding op een innovatieve, sociale manier kunnen volgen in een virtuele campus.”

Co-creators van kennis

Via het innovatieve platform van iversity zijn deelnemers aan de training geen consumenten van content meer, maar actieve co-creators van kennis, aldus Ruijs. “Vergeet de online seminars en videoarchieven. Wereldwijd en interactief zijn de nieuwe kernbegrippen. Deelnemers zijn via communities met elkaar verbonden, geven elkaar feedback, doen praktijkopdrachten en krijgen de leerstof deels via videolessen, deel via tekst.”

 

 

Ontwikkeling nieuwe competenties cruciaal

Predictive analytics voor ondernemingen is een relatief nieuw vakgebied op het gebied van digitalisering dat evenwel onmisbaar is voor grote bedrijven die willen versnellen of snelle bedrijven die willen groeien. De training richt zich onder andere op marketeers, dataspecialisten en managers die data-gedreven strategieën willen ontwikkelen. “Digitalisering zorgt ervoor dat het vak van marketing enorm verandert. De transformatie die bedrijven nu moeten maken gaat bovendien veel verder dan alleen marketing, die betreft de hele business. Verandering is geen project op zich, maar een nieuwe staat van zijn. Daarbij hoort de permanente ontwikkeling van medewerkers, op een innovatieve wijze”, aldus Ruijs.

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter