VODW voor het tweede jaar key partner van Dutch Marketing Awards

Maton Sonnemans
11 dec 2017

Op 29 maart 2018 worden in het KIT te Amsterdam de Dutch Marketing Awards 2018 uitgereikt aan Nederlandse bedrijven met de beste marketingprestaties. Ook worden de Marketeer of the Year én het Marketing Talent of the Year bekend gemaakt. Iedereen die een genomineerde wil aandragen, vragen we dit vóór 11 december (dag van Marketeer of the Year) te doen.

Categorieën & criteria  

De prijzen worden, evenals in voorgaande jaren, uitgereikt in zes categorieën:

  1. Marketing Company of the Year
  2. Marketing Scale up of the Year
  3. Marketing Start Up of the Year
  4. Internal Branding Company of the Year
  5. Marketing Talent of the Year
  6. Marketeer of the Year

In januari wordt door de zes vakjury’s bekend gemaakt welke bedrijven en personen in aanmerking komen voor de opvolging van de winnaars van 2017: Hunkemöller, Picnic, Vegetarische Slager, Hallmark, Marketeer Pieter Zwart (Coolblue) en Marketing Talent Joost Geurtsen (NU.nl).

Om in aanmerking te komen voor een nominatie, moet de betreffende organisatie of persoon een buitengewone marketingprestatie hebben geleverd die consistent onderdeel uitmaakt van de totale ondernemingsstrategie. Ook moet de prestatie als voorbeeld dienen voor het hele marketingvak en de marketingfunctie. Anders dan veel vakprijzen die reclame, campagnes of inzet van media beoordelen, draaien de Dutch Marketing Awards om marketing als geheel. De juryleden worden voornamelijk gerekruteerd uit het NIMA netwerk van Register Marketeers, die naast de marketingprestaties ook aandacht hebben voor het bedrijfsresultaat als geheel, de duurzaamheid van de strategie en de unieke waarde die de marketinginspanningen hebben geleverd.

Nominaties voordragen

Benieuwd de criteria en jurysamenstelling? Of wil je meteen een nominatie voordragen? Dat kan hier in enkele klikken.

Over de Dutch Marketing Awards

De belangrijkste Nederlandse brancheprijzen voor marketing worden in 2018 voor de vijfde keer uitgereikt onder de naam Dutch Marketing Awards, nadat ‘founding fathers’ NIMA en Adfo Groep in 2014 samen met het PIM concludeerden dat de sterkste onderscheidingen voor marketingstrategie ook een eigen podium verdienen. VODW organiseert samen met Microsoft tijdens de Dutch Marketing Awards een exclusief pre-event voor de Top 100 marketeers van Nederland.

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter