dstp-ambient-hackaton-warchild-posterframe
https://cdn2.hubspot.net/hubfs/2409576/video/dstp-ambient-warchild-hackathon.mp4

Ontdek de verhalen van onze Datatalents

BEKIJK DE VIDEO

placeholder_200x200
Jette Mul

Class of 2017

Toen mijn master Integrated Product Design aan de TU Delft bijna af was besloot ik het roer om te gooien. Ik ging op zoek naar een baan in een andere richting. Mijn passie voor data was er altijd al, maar ik had er nooit de volledige focus op gelegd.

‘ Je zult je tijdens het programma niet snel vervelen .’

Een goed gevoel

Ik had een goed gevoel bij het Data Science Talent Program, al toen ik de advertentie las. Het programma gaf me de kans me om te scholen tot data scientist en tegelijk meteen aan de slag te gaan voor grote bedrijven. De variatie van het interimwerk trok me enorm. Tijdens het programma doe je verschillende opdrachten, dus je zult je niet snel vervelen.

Kansen zoeken, campagnes opzetten

Mijn eerste klant was VodafoneZiggo. Als Marketing Database Analyst B2B was ik verantwoordelijk voor alle datastromen binnen mijn project. Met dit project sloot het team klein zakelijke panden die nog geen snel internet hebben aan op het Ziggo-netwerk. Met behulp van data onderzochten we kansrijke gebieden en hebben we vervolgens campagnes opgezet om zoveel mogelijk nieuwe klanten in één keer aan te kunnen sluiten.

Tijdens mijn tweede opdracht kreeg ik de kans om van de NKC een data gedreven organisatie te maken. De NKC is in het bezit van een enorme hoeveelheid data van haar leden, hier grip op krijgen en inzichten uithalen was waar de vereniging behoefte aan had. Tijdens mijn half jaar bij de NKC heb ik een analyse gedaan op het verzekeringsproduct, een nieuw email platform ingericht én een voorstel gedaan voor het ontwikkelen van een dataplatform. Door de grote variatie aan taken heb ik deze opdracht als leerzaam en leuk ervaren.

De derde klant waar ik aan de slag mocht was Eneco. Een grote partij die zich steeds meer richt op duurzame vormen van energie. Ik mocht mee draaien in het nieuwe team wat zich focust op klanten met stadswarmte en duurzame producten. Tijdens deze periode heb ik dashboards ontwikkeld die het team kon bekijken om inzichten te krijgen in de klanten. De agile werkwijze toepassen was een leerzame ervaring.

Consultancy skills

Ik probeer altijd kritische vragen te stellen over de huidige werkwijze en/of vraagstukken die men wil dat ik oplos. Ik ben er van overtuigd dat dit meerwaarde geeft voor het bedrijf. Als je immers de vraag achter de vraag weet te herhalen kom je vaak sneller tot een betere oplossing.

jette mul

Jette Mul
Class of 2017

'Je zult je tijdens het programma niet snel vervelen'
tom piening

Tom Piening
Class of 2017

'Het is erg leuk, het uitrollen van zo'n grote campagne'
bob_dark_thumbnail

Bob de Ruijter
Class of 2017

‘Ik word niet gezien als tijdelijke kracht, maar ik ben echt onderdeel van het team’
kevin_dark_thumbnail

Kevin van Trigt
Class of 2017

‘Ik werk in een multidisciplinair team. Zo doe ik veel kennis op’
mara_dark_thumbnail

Mara Laboyrie
Class of 2017

‘Er gebeurt veel waaraan je ook als junior data analist meteen kunt bijdragen’
niels_dark_thumbnail

Niels Theunissen
Class of 2017

'Er zit genoeg uitdaging in dit programma en het is ontzettend inspirerend'
leon-graveland_dark_thumbnail

Leon Graveland
Class of 2017

‘ Ik vind het erg gaaf om als expert gezien te worden op mijn vakgebied: Data’