ey-fcn-header

FutureConsumer.Now

Om in te spelen op het gedrag en de behoeften van de consument van morgen, kun je vandaag al starten met vormgeven.

ONTDEK MEERBEKIJK VIDEO

Transformeren om te overleven. Dat is tegenwoordig de grootste uitdaging van bedrijven. Maar aanpassen aan de veranderende behoeften van de consument van vandaag is slechts een deel van de uitdaging. Om relevant te blijven, moet je weten hoe de consument van morgen zich gaat gedragen. Maar de volgende golf van disrupties zal ons leven beïnvloeden op een manier die we ons nog nauwelijks kunnen voorstellen.

150

drijfveren die consumenten beïnvloeden

8

thema's rondom de toekomstige consument

15

scenario's voor een veranderende wereld

30+

persona's voor jouw consument van morgen

VAN HET BLOG

Een wereldwijd initiatief

FutureConsumer.now is een initiatief van EY dat gericht is op het helpen van bedrijven en hun leiders om deze centrale uitdaging aan te gaan. Het programma is gebaseerd op 150 drijfveren die veranderingen rond consumenten teweegbrengen. Ontwikkeld in samenwerking met meer dan 200 bedrijven, consumenten, toekomstdenkers en EY-professionals wereldwijd om in te kunnen spelen op trends en ontwikkelingen rondom toekomstige klantbehoeften.

fcn-map-cities

Het 360° klantbeeld van de toekomstige consument

Met een sector-overstijgend team hebben we 8 belangrijke thema’s bepaald die het gedrag van consumenten beïnvloeden. Denk hierbij aan wonen, gezondheid, eten, winkelen, reizen en werken. Maar ook het gebruik van technologie en de invloed van gaming komen aan bod. Voor ieder thema hebben we uitdagende hypothesen geformuleerd die interessante situaties schetsen rondom het gedrag en behoeften van deze consument.

eyvodw-fcn-text-nl

15 SCENARIO'S VOOR EEN TOEKOMSTIGE WERELD

Berlin

 • Society First
 • Waste Nothing
 • Home Anywhere

Los Angeles

 • Tailored Life
 • Data Influence
 • Balanced Life

London

 • Time First
 • Better Self
 • Planet First

Shanghai

 • Quantified Citizen
 • Experience Everything
 • Ascendant Consumer

Mumbai

 • Productivity Unleashed
 • Harmonised Diversity
 • Rural Rebooted

De veranderende wereld

Niet alleen de consument zal veranderen. De wereld verandert ook. Maar hoe ziet de wereld van morgen eruit? Hoe leven consumenten in die wereld en welke implicaties en kansen brengen deze nieuwe werelden met zich mee?

Door middel van een meerdaagse hackathon in meerdere steden over de hele wereld hebben we 15 toekomstige scenario’s gecreëerd. In iedere wereld zijn gebeurtenissen opgenomen die van invloed zijn op de ontwikkeling van die wereld. Gebeurtenissen kunnen politieke, sociale, economische, financiële of regelgevende veranderingen zijn die van invloed zijn op de manier waarop bedrijven opereren en hoe consumenten leven.

Future customer journeys

Voor elke wereld hebben we tot 3 tijdlijnen gemaakt. Deze tijdlijnen bevatten events die plaatsvinden om de wereld een eigen werkelijkheid te laten worden. Een wereld kan bijvoorbeeld een tijdlijn hebben die gewijd is aan technologische veranderingen en een andere aan gezondheid.

Hoewel deze events speculatief zijn, zijn de meeste ervan ook geloofwaardig als potentiële kansen of uitdagingen voor jouw organisatie. Ze ondersteunen strategische scenario-planningen die we voor jouw organisatie opbouwen.

Jouw consument van morgen in een toekomstige wereld

Aan de hand van de acht belangrijke thema’s en de toekomstscenario’s voor verschillende werelden zijn future persona’s ontwikkeld. Elke persona weerspiegelt hoe een toekomstige consument zich zou kunnen gedragen in de wereld die voor hem of haar relevant is.

Basisgegevens zoals naam, leeftijd, baan, inkomen, gezinsstatus en locatie worden gekoppeld aan een citaat dat de kijk van de consument op het leven weergeeft en een eenvoudige verklaring over wat hen motiveert. Beschrijvingen laten zien wat het gedrag van de toekomstige consument in deze wereld zou kunnen beïnvloeden.

fcn-consumer-of-the-future

De toekomst tastbaar gemaakt

Elke persona wordt omkaderd door hoe ze zich verhouden tot de 8 thema’s van FutureConsumer.now: hoe ze eten, wonen, winkelen, werken, bewegen, spelen, gezond blijven en technologie gebruiken.

Tot slot wordt een consument beschreven door de lens van een dag in zijn leven: wat de persona doet van het ontbijt tot aan het slapen gaan, inclusief een beschrijving van enkele hypothetische toekomstige producten gebruikt worden.

fcn-highlight

Meer weten?

Niemand kan de toekomst voorspellen, maar wie het zich kan voorstellen, kan het vormgeven. Nieuwsgierig hoe FutureConsumer.Now jouw organisatie kan helpen om de toekomst vorm te geven?

sabrina_post
Sabrina Post
FutureConsumer.Now
Sacha_Ghurahoo
Sacha Ghurahoo
FutureConsumer.Now

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven rondom de ontwikkelingen van FutureConsumer.Now? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates over het programma.

INSCHRIJVEN