Hoe kan Moyee Coffee klanten actief betrekken

in het bereiken van impact doelen.

Bekijk de video

https://cdn2.hubspot.net/hubfs/2409576/cases/Moyee/ons_werk-moyee-hero.mp4
img-1-fairchain

Een eerlijke koffie waardeketen

Moyee Coffee en de Fairchain stichting hebben de missie om de waardeketen van koffie eerlijk en transparant te maken. Dit doen zij onder andere door de koffie te branden en verpakken in het land van herkomst. Ook nemen zij het initiatief in impact projecten die bijdragen aan de bredere welvaart van koffie producerende landen.

img-2-blockchain

100% transparantie in de blockchain

Met de inzet van blockchain is Moyee in staat om de herkomst en impact per pak koffie tot in detail weer te geven. Maar tot op welk niveau is deze informatie relevant voor klanten? En hoe bouw je met gebruik van deze techniek een duurzame relatie met je klanten?

img-3-activist

Op zoek naar de innerlijke activist

Door de doelgroep te interviewen en ideeën te toetsen kwamen we erachter welke snaar we moesten raken om een gevoel van betrokkenheid en persoonlijke impact aan te wakkeren. Geen zielige boeren in verre landen, geen lange verhalen, maar direct een steentje bijdragen. Kopje voor kopje.

img-4-service_design

Echt geld = echte toegevoegde waarde

Consumenten weten dat de wereld oneerlijk is, en vinden het fijn om dat ‘zelf te fixen’, in plaats van dat overlaten aan bedrijven. Daarom laten we hen zelf de winst herverdelen en de keten eerlijk maken. Dit versterkt de loyaliteit, omdat ze onderdeel worden van deze keten (en het merk dus van iedereen wordt).

img-5-experiment

Zo gezegd, zo gedaan

Deze visie hebben we vertaald naar een eerste experiment op de Parade met een Moyee ‘token’ die je bij een kopje koffie krijgt. Dit is uitgewerkt als service design. De blockchain Token is echt geld waard en kun je besteden aan het planten van een koffieplantje, of aan korting voor jezelf.

Ook samenwerken?

Als je met ons wilt samenwerken, gaan we graag het gesprek met je aan. We vinden het belangrijk dat we goed bij elkaar passen, daarom nodigen we je graag uit om eens kennis te komen maken.