Afbeelding TM Q4

Kruip in de huid van de Nederlandse consument

Actuele trends rondom vermogensontwikkeling en diepgaande inzichten in de financiële huishouding van Nederlandse consumenten. 

ONTDEK DE TRENDMONITOR

Wat is de Trendmonitor Vermogen?

De Trendmonitor Vermogen is een doorlopend onderzoek naar de vermogensontwikkeling van Nederlandse huishoudens. We verzamelen nieuwe inzichten in wat de financiële consument vindt, doet en ziet. Onze experts presenteren elk kwartaal de laatste trends in een uitgebreid rapport, een rijkgevuld online dashboard en geven duiding aan de cijfers in expertsessies op maat voor jouw organisatie.

1.000

Huishoudens elk kwartaal ondervraagd

5

Uitgebreide financiële thema's

8.000+

Huishoudens in de rijkgevulde datatset

6

Uiteenlopende klantsegmenten

Inzichten uit een panel van meer dan 8.000 consumenten

Ieder kwartaal stellen we 1.000 huishoudens, van gepensioneerden tot ondernemers, vragen over hun perceptie én hun gedrag rondom hun financiële situatie, sparen, beleggen, woonsituatie, hypotheek en pensioenopbouw. Zo krijgen we een zeer compleet beeld van de ontwikkelingen van consumentengedrag- en verwachtingen.

GRATIS PROEFVERSIE
eyvodw-trendmonitor-vermogen-01

De laatste trends rondom vermogensopbouw en financiële huishouding van consumenten

We analyseren de laatste trends rond de financiële consument. Wat zij vindt, doet en ziet wordt gecombineerd tot een volledig rapport. Hiertoe kruipen we in de huid van de financiële consument. Hoe staan zij er financieel voor en hoe voelen zij zich hierbij? We analyseren ook publieke bronnen, zoals het CBS, DNB en Kadaster voor meer diepgaande inzichten in het feitelijke gedrag van de consument. We bekijken de digitale kanalen binnen de financiële sector en plotten gedrag op het BSR-model.

BEKIJK ABONNEMENTEN
trendmonitor-vermogen-rapport

Een unieke gecombineerde set van kwalitatieve en kwantitatieve data

In de online omgeving van de Trendmonitor Vermogen vind je verzamelde data uit de enquête onder Nederlandse huishoudens en data uit bronnen als het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Een rijke dataset met wel 40 variabelen, die je kunt doorsnijden op segment, leeftijd, inkomensniveau, bankrelatie en nog veel meer. De database wordt elk kwartaal aangevuld met de laatste trends en ontwikkelingen, zo blijft deze almaar groeiend en altijd relevant.

LIVE DEMO AANVRAGEN
trendmonitor-vermogen-dashboard

Duik zelf nog dieper de data in

In het online dashboard maak je eenvoudig eigen analyses een doorsnedes van de data met de uitgebreide set variabelen. Ontdek bijvoorbeeld de populariteit van beleggen, analyseer de groep huurders die wil gaan kopen of leer hoe de consument zijn financiële situatie ervaart. Je kunt de data van de Trendmonitor ook combineren met interne bronnen.

BEKIJK ABONNEMENTEN
trendmonitor-vermogen-overzicht
julian-bongaards

Julian Bongaards
Lead Marketeer Vermogen, Rabobank

'We hebben bij het ontwikkelen van onze klantfilosofie veel gebruik gemaakt van de inzichten uit de trendmonitor vermogen'
rogier-de-weerd-achmea

Rogier de Weerd
Business Lead Sparen, Beleggen en Pensioen, Centraal Beheer Achmea

'Uit de Trendmonitor halen we de nuance en de verdieping, die in andere onderzoeken juist verdwijnt.'

Abonnementen

De Trendmonitor Vermogen is er in drie varianten. Je kunt kiezen voor alleen een rapport en de bijbehorende data, meerdere rapporten per jaar met expertsessie of innovatie en design op basis van inzichten in een lean sprint met experts van EY VODW. 

Jaarlijks up-to-date

Jaarlijks aan het einde van Q1 een uitgebreid rapport en toegang tot de online omgeving om zelf extra inzichten op te halen.
1x per jaar een rapport
Alle thema's: sparen, beleggen, hypotheken, financiële situatie en meer
Toegang tot de online omgeving
Geen jaarlijks expertsessie op maat
€ 14.997,-
per jaar

Klaar voor de toekomst

Naast de vier uitgebreide rapporten en toegang tot de data, gaan we samen aan de slag met de inzichten in een lean sprint.
4x per jaar een rapport
Alle thema's: sparen, beleggen, hypotheken, financiële situatie en meer
Toegang tot de online omgeving
Aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe dienst of product in een lean sprint
€ 29.997,-
per jaar
Brochure_Mockup_trendmonitor_Q4_2019

Eerst gratis proberen?

Download een gratis proefversie van het Trendmonitor rapport. In deze proefversie vind je het thema sparen uit de laatste editie, Q4 2018, van de Trendmonitor Vermogen.
Astrid_Geerlings_zwart
Astrid Geerlings
Trendmonitor Vermogen
Wil je meer informatie over de mogelijkheden en onze verschillende abonnementssoorten? Advies over welk abonnement het beste bij jou past? Of wil je weten hoe de Trendmonitor jouw bedrijf een stapje verder kan helpen?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de trendmonitor nieuwsbrief en ontvang elk kwartaal een korte update.

INSCHRIJVEN