blog-designthinking

Werken bij EY VODW als

Junior Service Designer

Word jij blij van rijke klantinzichten en muren vol post-its? Vind jij het uitdagend service designs te maken voor een breed scala aan inspirerende opdrachtgevers? Om hen te helpen met hun (strategische) ontwerpuitdagingen? Bezit jij een goede combinatie van nieuwsgierigheid, ontwerptalent, conceptueel vermogen en lef? Kun je niet wachten om jouw kennis in de praktijk te brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als service designer bij EY VODW werk je in multidisciplinaire teams samen met bijvoorbeeld business strategen en data scientists aan het ontwerp van digitale producten, diensten en waarde proposities. Je bent onderdeel van het ontwerpproces - van exploratie tot implementatie. Jouw inbreng omvat design research, service design, maken van prototypes, validatie en implementatie van concepten. Je speelt een essentiële rol in het vertalen van behoeften van gebruikers en de ideeën van onze opdrachtgevers naar een sterke propositie en service design. 

Het is jouw missie om elk service design tot in de puntjes te verzorgen. Je weet dat dat alleen kan als je de klant ècht begrijpt. In nauwe samenwerking met het (opdrachtgevers-) team en collega’s uit andere vakgebieden ga je opzoek naar wat de klant echt wil, denkt en voelt. Elk touchpoint is voor jou een belangrijk stukje in de grotere puzzel. Al experimenterend  ontwerp en verbeter je de klantervaring. Je weet je creatieve kwaliteit en vaardigheden op een goede manier te presenteren en over te brengen en je kunt anderen gemakkelijk meenemen in het proces. 

Klaar om je carrière als service designer een kickstart te geven? 

Dit is wat we van je verwachten: 

 • Je bent een gepassioneerde service designer en je hebt een relevante master (bijvoorbeeld Industrieel Ontwerpen) afgerond met excellente resultaten. 
 • Je beschikt over een goede set aan Design Research technieken en methodes en je weet structuur te brengen in de chaos van alle inzichten en de belangrijkste te vertalen naar inspirerende uitgangspunten voor design. 
 • Je vertaalt inzichten naar tastbare ideeën en kunt uit de voeten met software als Sketch, Adobe XD en Figma. 
 • Je wordt enthousiast van experimenteren, en bent niet bang je idee door te vertalen naar een eerste prototype, validatie of 'MVP'. Het liefste ga je de straat op om je idee voor te leggen aan anderen op zoek naar feedback en zo steeds een beetje beter te maken.
 • Je vindt het leuk om je designkennis en skills met anderen te delen, en in organisaties een meer 'design minded' cultuur te kweken. 
 • Je bent een conceptueel denker en houdt ervan mee te denken over de (business) uitdagingen van onze opdrachtgevers. 
 • Je kunt je designkeuzes goed onderbouwen en je weet daarmee anderen te inspireren. 

Wat je van ons kunt verwachten 

 • Een uitdagende functie waarin je jouw talenten optimaal kunt ontwikkelen.
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, onder meer in de vorm van (vak)opleidingen, coaching, feedback gesprekken met collega’s, masterclasses en kennissessies.
 • Je wordt intensief begeleid door één van onze senior collega’s zodat je de kneepjes van het consultancy vak leert kennen.
 • Een omgeving waarin je een steile leercurve doorloopt.
 • Een informele cultuur met 100+ directe EY VODW collega’s met diepgaande kennis over Data Science, Design, Marketing Technologie, Business Strategie en Organisatie Transformatie.
 • Zo’n 2000 customer experience collega’s en 250.000+ specialisten binnen het wereldwijde netwerk van EY.
 • Wij vinden het belangrijk plezier te hebben in ons werk. Naast de uitdagende opdrachten die we voor onze klanten doen, uit dit zich ook in gezamenlijke (sport)activiteiten, feesten en borrels.
 • Een flexibele werkplek met MacBook Pro, een iPhone (of Android als je wilt), een marktconforme beloning, een mobiliteits-budget en meer uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

EY VODW is onderdeel van EY, één van de grootste consultancybureaus ter wereld. Samen met onze collega’s van EY Studio (US), EY Seren (UK), Etventure (DE), EY Yello (IT), FCUX en EY GDS (India) vormen we een customer experience alliantie van zo’n 2000 professionals die wereldwijd zorgen voor een beter werkende wereld.

Interesse?

Solliciteren naar deze functie? Stuur Roelie je cv, portfolio en motiveer waarom je graag bij ons wilt werken. Neem ook contact met haar op als je vragen hebt over de vacature!

roelie-1
Roelie Bottema
Senior manager Research & Design