CEX SELLS 2

EY VODW
14 jul 2017

Na het succes van CEX Sells hebben VODW'ers Deborah Wietzes en Beate van Dongen Crombags zich wederom laten inspireren door toonaangevende bedrijven op het gebied van customer experience. In oktober 2017 ligt het boek in de winkel en wij geven alvast een kleine preview!

Het is bijna 2,5 jaar geleden dat CEX Sells uitkwam op de Nederlandse markt. Een praktisch en inspiratief boek over customer experience, waarin de theorie direct doorvertaald wordt naar best practices. Aan de hand van voorbeeldcases is het immers eenvoudiger voor bedrijven na te denken hoe zij hun eigen klantbeleving kunnen verbeteren. Maar het vakgebied van customer experience staat niet stil en er zijn ook alweer veel nieuwe best practices te delen. Daarom besloten Deborah en Beate een tweede boek te schrijven. Een compleet overzicht van alles wat een marketeer moet weten over customer experiences vandaag de dag. Tijdloze inzichten rondom bijvoorbeeld het belang van doorvertalen van merkwaarden in klantbeleving, maar ook de laatste inzichten en trends rondom predictive analytics, conversational experiences en design thinking. In het boek wordt de theorie behandeld, maar met name ook getoond hoe bedrijven over de hele wereld deze gebruiken.

Doordat Nutricia nu de klantreis start vanuit 'ik krijg een baby' in plaats van 'ik koop melkpoeder' bouwt Nutricia aan langdurige relaties met toekomstige moeders

Zo lezen we over Nutricia. Een bedrijf dat niet langer denkt vanuit de klantreis: ‘ik koop melkpoeder’, maar vanuit de klantreis ‘ik krijg een baby’. Op deze manier kwam Nutricia tot geheel andere touchpoints met haar klanten en vooral ook potentiële klanten. Door reeds relevant te zijn voor vrouwen die overwegen zwanger te worden, bouwt Nutricia aan langdurige relaties met toekomstige moeders. Wat op den duur converteert in meer verkoop.

Ook zien we hoe Philips door middel van nieuwe technologieën het gebruik van haar producten compleet verandert en ervoor zorgt dat haar producten beter gebruikt worden. En hoe verzekeraar Zhong An technologie gebruikt om samen met partners nieuwe productinnovaties te creëren en deze vervolgens extreem succesvol weet te vermarkten. Een mooi voorbeeld van hoe je door vanuit je totale customer experience ecosysteem te denken tot nieuwe producten en klantreizen kunt komen.
En het zijn zeker niet enkel B2C voorbeelden. Het boek behandelt bijvoorbeeld ook het verhaal van Caterpillar, dat door middel van een 360 graden klantbeeld en een heldere omnichannelstrategie, klanten via het juiste kanaal de juiste boodschap stuurt.

In totaal worden 30 cases behandeld. Van het Nederlands Philharmonisch Orkest tot Porsche, van Netflix tot Brussels Airlines en van Carrefour tot Amazon. Een breed scala aan inspiratie vanuit diverse branches uit binnen-, maar met name ook buitenland. In tegenstelling tot het eerste boek verschijnt dit boek in het Engels om zo ook te voldoen aan de vraag vanuit het buitenland.

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter