Maak kennis met de nieuwe deelnemers aan het Data Science Talent Program

Mechteld Rumpin
14 mei 2019

Graag stel ik onze nieuwe datatalenten aan je voor! Na een pittige selectieperiode zijn er op 1 mei 2019 maar liefst zeven nieuwe deelnemers gestart aan het Data Science Talent Program. Momenteel zijn ze druk bezig met het doorlopen van een intensieve vijf weekse opleiding waarin ze alles leren over onder andere datavisualisatie tools, SQL, R, Python, Tableau, pricing analytics, programmatic marketing en dashboard design. Tevens worden ze gecoacht op advies- en consulting vaardigheden zodat ze na die weken weken direct bij een opdrachtgever aan de slag kunnen!

 

Charlotte-Taman_dark_round

Charlotte Taman

Charlotte heeft haar bachelor Econometrie en master Econometrics and Operations Research met een specialisatie in Finance behaald aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het Data Science Talent Program is een perfecte mogelijkheid om haar kennis op het gebied van data analyse verder uit te breiden. Haar sociale en communicatieve vaardigheden maken dat ze de oplossingen van complexe vraagstukken duidelijk kan bespreken en uitleggen aan de klant. Deze vaardigheden heeft ze verder ontwikkeld in haar bestuursjaars waar zij de functie penningmeester bekleedde. Bovengenoemde vaardigheden gecombineerd met haar sterke analytische vermogen resulteren in kwalitatieve inzichten die zijn opgedaan uit de klantdata, om vervolgens maximale zichtbaarheid in de organisatie te geven.

Richard-Smit_dark_round

Richard Smit

Richard is data scientist binnen het Data Science Talent Program van VODW. Als data scientist combineert hij analytisch vermogen, creativiteit en klantgerichtheid om bedrijven te helpen waarde uit hun data te halen. Tijdens zijn studie Bewegingswetenschappen werd hij breed opgeleid om vraagstukken uit de gezondheidszorg en sport door middel van wetenschappelijk onderzoek op te lossen. Het werken met data heeft hierbij altijd zijn grootste interesse gehad. Na deze kennis enige tijd te hebben toegepast om de Nederlandse topsport te ondersteunen wilde hij zich specifieker richten op de mogelijkheden van data. Het Data Science Talent Program geeft hem de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen als data scientist en deze kennis toe te passen bij verschillende organisaties om te helpen met het oplossen van complexe vraagstukken.

Robert-Brooymans_dark_round

Robert Brooijmans 

 Gedurende zijn Bachelor Sterrenkunde en Master Deeltjesfysica vergaarde Robert kennis over de meest elementaire bouwstenen van ons universum. Robert werkte tijdens zijn studie met de nieuwste technieken op het gebied van zowel programmeren als modelleren. Het Data Science Talent Program stelt hem in staat deze specialismen toe te passen in het bedrijfsleven. Het analytisch vermogen van Robert ondersteunt bedrijven bij het oplossen van de meest complexe problemen. Zijn karakteristieke enthousiasme is de niet te onderschatten factor waarmee Robert de vertaalslag van zijn observaties naar een verbeterde bedrijfsvoering overzichtelijk én overtuigend naar alle stakeholders overbrengt. Deze combinatie van hard en soft skills maakt Robert een inspirerende en energieke sparringpartner die elke dag gemotiveerd aan het werk gaat.

Michel-Vrutaal_dark_round

Michel Vrutaal 

  Michel vindt het interessant om de mogelijkheden in het gebruik van data te ontdekken en in concrete oplossingen om te zetten. Met een academische achtergrond in Finance, Marketing en Data Science weet hij diverse vraagstukken in een logische data-driven werkwijze op te lossen. Tijdens zijn studie heeft Michel werkervaring opgedaan als Digital Marketing Specialist en kwam hij in contact met data door diverse analyses die hij had uitgevoerd. Daarin ontdekte hij zijn enthousiasme om zelf de kennis te blijven ontwikkelen die nodig zijn om data tot waardevolle inzichten te vertalen. Met het Data Science Talent Program als vervolgstap in zijn carrière, kijkt hij er naar uit om klanten te helpen en te ondersteunen om de beste inzichten uit hun data te halen en toe te passen.

Marcel-van-Loon_dark_round

Marcel van Loon 

 Marcel kan als data scientist bedrijven helpen het optimale uit hun data te halen. Hij heeft zijn bachelor en master Natuur- en Sterrenkunde behaald aan de Radboud Universiteit. Het wetenschappelijke onderzoek dat hij deed tijdens zijn stage is gepubliceerd in Nature Photonics. Vervolgens begon hij aan een PhD aan de University College London bij het London Centre for Nanotechnology. Hier ontdekte hij dat een passie heeft voor het omzetten van kennis naar impact op de praktijk. Na een jaar is hij dan ook overgestapt naar het Data Science Talent Program van EY VODW. Tijdens zijn wetenschappelijke carrière heeft hij geleerd met een scherpe en analytische blik data te bestuderen. Hierdoor kan hij organisaties bij staan door nieuwe en waardevolle inzichten uit hun data te halen.

Jan-Peters_dark_round

Jan Peters 

Jan is onderdeel van het Data Science Talent Program van EY VODW. Hij heeft een bachelor Economie en Bedrijfskunde behaald aan de Universiteit van Amsterdam en een master Financial Economics cum laude afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast heeft hij onderzoeks- en stage ervaring opgedaan in het buitenland. Tijdens zijn master werd zijn interesse voor data science aangewakkerd en naar aanleiding hiervan heeft hij een minor programmeren gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Door zijn studie heeft Jan een affiniteit voor analytische commerciële vraagstukken opgebouwd. Het Data Science Talent Program is daarom een passend vervolg om verder aan de slag te gaan met data en zijn verworven kennis om te zetten in data-driven inzichten voor bedrijven.

Janno-Bannink_dark_round

Janno Bannink 

Janno maakt als data scientist deel uit van het Data Science Talent Program binnen EY VODW. Binnen dit tweejarige programma zal hij zich verder ontwikkelen als dataprofessional. Janno heeft zijn bachelor Bedrijfskunde behaald in Utrecht waarna hij een Master Data Science: Business & Governance heeft afgerond in Tilburg. Met zijn enthousiasme, analytische blik en probleemoplossend vermogen zet Janno zich in om het gebruik van data binnen organisaties te optimaliseren. Voordat Janno bij EY VODW begon, heeft hij gewerkt in analytics binnen de automotive branche, waar hij zich richtte op pricing, benchmarking en service development.

Eerste hulp bij data

Bergen data, maar geen idee wat je er mee kunt? Laat de data scientists van EY VODW je helpen! Ze helpen je inzichten uit je data te halen waarmee je business structureel uitgebouwd kan worden.

Vertel mij meer

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter