Even voorstellen... Marije en Mechteld

Marieke Storm
08 apr 2019

Hi, We hebben weer twee nieuwe collega's bij EY VODW mogen verwelkomen. Hieronder stellen zij zich voor.

marije-steenbergen_dark_round
 

Marije Steenbergen-Zoun 

Per 1 februari 2019 ben ik bij EY VODW begonnen als Interim Marketing Professional. Tot 1 die tijd heb ik verschillende marketingfuncties vervuld bij Zilveren Kruis en a.s.r. Zo hield ik mij onder andere bezig met activatie- en behoudscampagnes, contentmarketing en relevante klantcommunicatie door het personaliseren van klantboodschappen via marketing automation. Zowel op B2B als op B2C vlak. Onder andere door mijn sales traineeship bij ING en mijn werkervaring als financieel adviseur zit de klantbehoefte in mijn DNA en is dat ook altijd het uitgangspunt van waaruit ik aan de slag ga. Ook in het marketingvak bezoek ik regelmatig klanten en prospects om zo echt op een factbased manier oplossingen te vinden voor de klant. Daarnaast heb ik ervaring met agile werken en vervulde ik eerder de rol van scrummaster en productowner.

Wat ik te bieden heb? Commercieel en customer based inzicht en een boel energie!

 Mechteld-Rumpin_dark_round

Mechteld Rumpin-Rijken 

Per half maart ben ik begonnen bij EY VODW als manager van het Data Science Talent Program. De afgelopen 10 jaar ben ik werkzaam geweest binnen de commerciële arbeidsbemiddeling voor bedrijven als Randstad, Michael Page en USG People. Hierdoor heb ik alle facetten van recruitment (werving & selectie, detacheren, inhouse en interim) door en door leren kennen. De commerciële kant van recruitment; het zien van kansen en creëren van mogelijkheden met meerwaarde voor zowel klant als kandidaat is iets waar ik veel energie van krijg.

De laatste 6 jaar bij USG People was ik landelijk verantwoordelijk voor het op- en uitbouwen van twee specialistische labels en gaf ik leiding aan een team van 18 professionals. Mijn natuurlijke nieuwsgierigheid en empathisch vermogen zorgen ervoor dat ik snel de match kan maken tussen kandidaat en opdrachtgever.

Voor mijn opdrachtgevers ben ik  altijd op zoek naar, en creatief in, het vinden van de beste oplossing. In de huidige arbeidsmarkt is het van belang om verder te kijken dan alleen een diploma, vacature of gevraagd profiel. Juist de  kwaliteiten en drijfveren van de persoon kennen en de vraag van de opdrachtgever echt begrijpen zorgen voor een prettige en duurzame samenwerking. Om dit te bereiken ga ik met iedere (potentiële) relatie graag persoonlijk het gesprek aan.

Het Data Science Talent Program is een tweejarig opleidingsprogramma waarin talenten de technieken uit hun opleiding in praktijk leren brengen. Daarnaast worden de talenten erop getraind

 

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Wil je toegang tot het wereldwijde kennisnetwerk van EY VODW? Wij brengen de belangrijkste ontwikkelingen voor je in kaart. Via een persoonlijke e-mail houden we je periodiek op de hoogte over de laatste ontwikkelingen van de trends en uitdagingen die jij belangrijk vindt. Schrijf je nu in!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter