Je marketingorganisatie naar een hoger plan

Maton Sonnemans
22 okt 2015

Vorige week dinsdag 13 oktober vond het Grote Marketing Congres plaats. Het congres met zo’n vierhonderd bezoekers stond in het teken van rebellie en snelheid: hoe je als marketeer je organisatie echt –en snel- in beweging zet. Door onconventioneel te denken en te doen over zowel je marketing als de organisatie ervan. VODW was aanwezig als trotse key partner.

Highlights van het congres waren ondermeer de presentatie van Marc de Swaan Arons van MillwardBrownVermeer waaruit het overtuigende bewijs kwam dat bedrijven met een customer centric visie en een sterke purpose aanzienlijk beter performen dan bedrijven zonder. Er volgden eerlijke verhalen over marketingleiderschap in grote organisaties van Ludo Voorn van PostNL en Coen Olde Olthof van KPN. En last but not least de jaloersmakend onconventionele aanpak van Thecla Schaeffer, CMO van GStar RAW. Volgens haar is marketing “anything but marketing” en is het vooral belangrijk om alleen initiatieven te starten die je zelf ‘cool’ vindt. Het bewijs dat rebellie en succesvol zakendoen hand in hand kunnen gaan.

Verder heeft onze eigen Patrick Ruijs tijdens het congres een executive lunchsessie verzorgd, waarin we met een aantal marketingleiders over digitale transformatie in gesprek gingen. Daarnaast heb ik een presentatie verzorgd over de ontwikkeling van de marketingorganisatie vanuit vier verschillende, elkaar versterkende perspectieven:

  • High performing: Wat is de verwachte rol en output van marketing binnen mijn organisatie? Herkent en erkent onze organisatie de output van marketing?
  • Future competences: Hebben we de expertise en vaardigheden in huis voor de business van morgen? Hebben we een lerende organisatie?
  • Responsive collaboration: Werken we multidisciplinair en flexibel? Zijn we een open en inclusieve organisatie?
  • Viral energy : Hoe wordt de marketingorganisatie geïnspireerd? Is de marketingorganisatie een inspiratiebron?

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter