Verslaafd aan de interim opdracht

Annelies Delsman
04 apr 2016

Sinds september zetten Lily Jong en Judith Hendriks zich samen in voor opdrachtgever Mirage Addiction Care, een kliniek voor verslavingszorg. Via accountmanager Annelies Delsman werden ze afzonderlijk aan de opdrachtgever voorgesteld, die eigenlijk één marketeer zocht voor een nieuw project: Het opzetten op commerciële basis van klinieken in het buitenland. De opdrachtgever was dusdanig enthousiast over zowel Lily als Judith, dat hij graag van beider inzet gebruik wilde maken. En zo geschiedde.

 

Lily, die VODW kent vanuit opdrachtgevers- én opdrachtnemerszijde, heeft een technische achtergrond. Aan de TU Delft heeft ze Industrial Design Engineering gedaan gevolgd door een MBA General Management studie op de RMS/Erasmus University. In vaste dienst heeft zij vele jaren als marketing directeur bij verschillende multinationals gewerkt met als specialisatie productinnovatie. Dit is tevens waar haar passie ligt. De laatste paar jaar heeft Lily haar draai gevonden als zelfstandige marketeer.
 
 
Lily en Judith 01 edited

 

Van origine een jurist, heeft Judith zich als trainee bij PTT Post als marketeer ontwikkeld. Ook zij kent VODW vanuit opdrachtgeverszijde, toen ze business unit manager was bij ADN, de netwerk-, EDI-, en communicatieleverancier voor de intermediaire verzekeringsbranche. Vervolgens werkte Judith vijf jaar als interim professional voor VODW. In 2004 richtte ze haar eigen BV op en werkt sindsdien als freelancer. Judith doet regelmatig interim opdrachten via VODW.

All inclusive maar dan anders

De match voor Lily met de opdracht lag in het bijna ‘greenfield’ karakter van het gevraagde. Een strategie die bedacht en uitgerold moest worden om in zes landen op commerciële basis klinieken te openen. Daarbij lag er een grote uitdaging op het gebied van branding dat nog geheel ontwikkeld moest worden.

Voor Judith lag de klik met de opdrachtgever vooral in de propositieontwikkeling voor een dienstenaanbod met merkbelofte voor een niet alledaagse, niet transparante markt. Inmiddels is branding en propositie vertaald in de pay off ‘Meaningfull life’.

Voor marketeers een zeer interessante uitdaging om de hoogstaande verslavingszorg die Nederland kent naar andere landen te brengen en te werken met mensen die met veel compassie in deze branche actief zijn. Het ontwikkelen van international health tourism op all-inclusive basis.

1 + 1 = 3

“Vanaf de start is de samenwerking heel goed geweest. In deze turbulente startupachtige omgeving met een niet uitgekristalliseerde eigendomsstructuur, een merknaam waarvan nog niet zeker was of deze internationaal gebruikt kon worden én met een pionierende opdrachtgever bleken we heel complementair aan elkaar te zijn.

In de eerste maanden hebben een mindmap gemaakt, structuur aangelegd waarbij we elkaar goed gebruikten om te reflecteren vanuit onze eigen achtergrond met eigen invalshoeken om sneller tot een beter resultaat te komen. Op deze manier hebben we de basisstructuur voor de commerciële kanalen gestructureerd.

"We legden een structuur aan waarbij we elkaar goed gebruiken om sneller tot een beter resultaat te komen"

Lily's kracht zit hem onder meer in haar strategische kwaliteiten die ze mede door haar technische en MBA-achtergrond omzet in heldere werkbare spreadsheets en modellen die door de business controller inmiddels zijn overgenomen. Met gebruik van de scrum aanpak zijn het redesign van de internationale website en de inzet van social media tot stand gekomen”, aldus Judith.

 

Lily en Judith 08 edite

 

Lily geeft aan dat het scherp stellen van de propositie, deze tot in de puntjes te formuleren en te vertalen naar een PR-plan dat uitvoerbaar is in verschillende landen mede door Judith's doorzettingsvermogen en gezonde kritische blik tot stand is gekomen.

Lily: “Van te voren wisten we niet precies wat ons te wachten stond. We begaven ons met een prachtige opdracht op onontgonnen terrein waarbij nog veel uit te zoeken viel. In elk land heerst een andere cultuur en andere gewoontes. Er wordt dan ook anders naar verslaving gekeken en mee omgegaan. De doelgroep kun je daardoor niet in elk land hetzelfde benaderen. Bij de een kun je het beter via de familie spelen, bij de ander recht op de persoon. En het is geen aantrekkelijk geprijsd telefoonabonnement dat je aan de man moet brengen dus dat vereiste ook wat onderzoek hóe dan wel. We hebben bureaus ingeschakeld die internationaal werken, met een arts in Spanje en andere specialisten gesproken. Wij leerden van hun meer over de markt, zijn van ons hoe zij leads kunnen omzetten in conversie.”

"Het is geen aantrekkelijk geprijsd telefoonabonnement dat je aan de man moet brengen"

“Onze gezamenlijke kracht ligt in de schat aan marketing- en managementervaring die we samen inzetten voor de commerciële kracht van de organisatie en de inrichting van processen. En de vastberadenheid en toewijding die we altijd voor opdrachtgevers hebben. Het is mooi dat wij onze talenten hebben kunnen inzetten op het voor ons tot voor kort onbekende terrein van verslavingszorg. Een mooie opdracht, een fijne samenwerking en dat alles voor de goede zaak: mensen helpen om een beter leven te krijgen. Met recht kunnen wij zeggen: deze opdracht is voor ons in alle opzichten ‘meaningful’.”

Ook interessant

Deze posts over Interim

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter