VODW Business Hockey Cup

EY VODW
22 jun 2017

Vrijdag 19 mei was het zover: de eerste speelavond van de VODW Business Hockey Cup! VODW is al jaar en dag partner van de KNHB, maar de meesten van ons hadden al jaren geen stick aangeraakt. De mentale voorbereiding was in ieder geval overtuigend: sticks werden uit het stof gehaald, bitjes gespoeld en felgroene sokken in onze huisstijlkleur besteld. Op de mail ontaardde een gefundeerd gesprek over een mogelijke ‘agile’ speelwijze.

Trotse sponsor

Met trots bij het zien van de grote, wuivende VODW Business Hockey Cup beachflags betraden we het HC Athena complex in Amsterdam. Met een prima weersvoorspelling gingen de korte broeken en rokjes, en de team-shirts aan. Je zag men op andere shirts kijken en vragen: “Van welk team zijn die oranje spelers?” Na een openingswoord van VODW partner Maton Sonnemans en Directeur Erik Gerritsen van de KNHB was het tijd om te zien welke young professionals de beste kwaliteiten op het veld toonden!

Battle of the consultants

De eerste wedstrijd was meteen een knaller: tegen onze concullega’s van Capgemini. Zoals verwacht zagen ze er professioneel uit, wat ons extra motiveerde. Cap begon sterk met een zelfverzekerde voorhoede en een aantal mooie steekpasses. Al snel was de 1-0 gemaakt, gevolgd door de 2-0. VODW moest even inkomen, maar dankzij de acties van sterspelers zoals Floor Guikers en Paul Peters eindigde het in een nette 2-2. Met rode koppen, onder toeziend oog van coach Maton Sonnemans, bedankten wij Cap voor een enerverende eerste wedstrijd. Zo’n half veld lijkt klein, maar is conditioneel nog best pittig!

If you can’t convince them, confuse them

Vol goede moed betraden we het veld voor de tweede wedstrijd, met het plan dit keer meer structuur in ons spel aan te brengen, inclusief in het wisselsysteem (je bent tenslotte consultant). Het was al snel duidelijk: het team van tegenstander Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie had geoefend.  Wij namen onze nieuw opgelegde structuren niet zo nauw. Gelukkig pakten we het agile aan en maakten we van de nood een deugd: door de chaotische opstelling was mandekking onmogelijk, wat in ons voordeel werkte. Helaas overklaste de tegenstanders ons volledig, met een verdiende 5-0.

Winnaars van de derde helft

Van sporten krijg je dorst, maar ook trek. HC Athena overtrof de verwachtingen met een groot aantal pasta’s, ovenschotels en frisse salades. Een gezonde sportkantine is duidelijk minstens zo lekker! Ook de biertjes smaakten goed aan de lange tafels, de sfeer zat er al goed in. De DJ draaide het volume hoger om de borrelvibe te stimuleren, maar het begon voorzichtig. Teams bleven bij elkaar staan, met af en toe een gesprek met een bekende uit een ander team, maar aan het eind van de avond ging het dak er wel degelijk af. VODW bewees ‘winning spirit’ te bezitten tijdens een breakdance battle, waaruit menig (niet-hockey) talent bleek. Samen met een paar enthousiastelingen van Capgemini deden we het licht uit, omdat de DJ echt naar huis moest.

Ik kijk uit naar de volgende speelavond op 1 september!

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter