Waarom de boardroom veel kan leren van de oranje hockeymannen

Maton Sonnemans
15 apr 2015

Begin juni start het grootste sportevenement dat Nederland de komende jaren organiseert: het WK Hockey in Den Haag. VODW is al ruim 15 jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling van hockey in Nederland. Een mooi moment om te kijken wat de boardroom kan leren van deze innovatieve topsport.

Steeds vaker horen we directieleden spreken over de ‘high performance organisatie’. In veel directiekamers een nieuwe ambitie, waarbij gezegd moet worden dat het helaas vaak bij woorden blijft. Want het aantal leiders in corporate, commerciële organisaties dat daadwerkelijk een topsportklimaat heeft gerealiseerd, is op één hand te tellen. Welke leider selecteert ‘door’ zoals een topsportcoach doet, traint tot in het oneindige en sleutelt permanent aan een optimale opstelling voor de volgende wedstrijd?

Enkele weken geleden was de bondscoach van de Hockeyheren bij VODW op bezoek. Paul van Ass heeft zowel als bondscoach, maar ook als ondernemer een indrukwekkende palmares en een groot recht van spreken. Paul is een eigenzinnige en authentieke leider die intuïtie, wetenschap en vakmanschap combineert in al zijn initiatieven en projecten. Een paar wijze lessen die we van hem meekregen willen we graag met u delen.

1. The power of 'together'

De oude ‘Roos van Leary’ is een belangrijke leidraad voor Paul van Ass. Hierbij gaat het erom dat er binnen relaties (en teams) samen- in plaats van tegenwerking ontstaat. Ergens ‘tegen’ zijn mag, zolang dat dan maar helder wordt uitgesproken en de dialoog open is. Teruggetrokken, zwijgende belangenbehartigers of oude coryfeeën die geen tegenspraak wensen en krijgen zijn als rotte appels in een mand. Helaas komen we die mensen juist te vaak tegen in veel (project)teams. Projectteamleden die de belangen van henzelf en hun afdeling behartigen in plaats van het teambelang. Waardoor de afbrekende discussie het wint van de creërende dialoog.

2. Blending art & science

Topsport is net als marketing een vak waarin gevoel en wetenschap steeds meer hand in hand gaan. Zeker bij een innovatieve sport als hockey gaat het erom vanuit analyses en de laatste wetenschappelijke inzichten het verschil te ontdekken. Enerzijds is Paul van Ass met de beste universiteiten in de weer om verder te ontdekken hoe de snelheid in het spel verder kan worden verhoogd, anderzijds is Paul tijdens de voorbereiding van een groot toernooi volledig gefocust op hoe zijn jongens in hun vel zitten. Om zo onzekerheid, twijfel of juist euforie te minimaliseren. Wederom een staaltje van high performance management.

3. Competing on the edge of chaos

Elk team heeft een structuur en discipline nodig waar het op kan bouwen. Structuur die tot uitdrukking komt in de way of working, het spel. Heldere afspraken met elkaar. Dit staat op gespannen voet met creativiteit en speelsheid. De Oranje-hockey mannen werken vanuit een basisstructuur waarin nadrukkelijk ruimte is voor creativiteit. Sommige spelers zijn ook meer van de structuur, anderen van de creativiteit. Ze respecteren elkaar en sluiten elkaar niet uit. Bij Oranje noemen het ‘strijden op het randje van de chaos’. Wordt de creativiteit destructief dan wordt teruggevallen op de heldere afspraken die samen zijn gemaakt. En wordt het spel te star, dan krijgen de vrije jongens extra de ruimte.

No pain, no gain

Topsport is meer dan alleen een mooie metafoor. Het is een way of living (of working). Ga de komende weken allemaal eens goed kijken naar die geweldige mannen en vrouwen van het Oranje-hockey. Die alles geven voor de sport. En praat daarna niet meer vrijblijvend over de ambitie om een high performance organisatie te ontwikkelen. Doe het of blijf lekker ballen op amateurniveau. Het zal zeker afzien zijn, er zullen meer mensen zijn die de selectie niet halen dan wel en de emoties zullen af en toe hoog oplopen. Want zonder die prijs, is nog nooit het goud gewonnen of de wereldbeker binnengesleept. No pain, no gain.

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter