Zeven succesfactoren voor samenwerken met startups volgens ANWB

EY VODW
05 jul 2016

Je hoort het overal: organisaties moeten samenwerken met startups. Maar vaak blijft het bij koffie drinken en inspiratie delen. Inspiratie is belangrijk, maar er kan zo veel meer. Daarom vroeg ik René Herrewijnen (coördineert de samenwerking met startups binnen de ANWB) naar zijn ervaringen.

De ANWB werkt al jaren samen met startups, en ik vroeg hem naar de inzichten die hij en zijn collega’s hebben opgedaan de afgelopen jaren.

Omdat je niet alles alleen kan

Grote organisaties zoals de ANWB zijn goed in de uitvoering, maar innoveren is een uitdaging, zoals René toegeeft: “alle budgetten zijn begin van het jaar al bepaald, en alle medewerkers weten al wat hun projecten voor de rest van het jaar worden.” Maar natuurlijk staat vernieuwen ook bij de ANWB hoog op de agenda. Soms kan dat beter door samen te werken met startups dan het zelf te proberen: “Wij zijn goed in de running business. Startups en andere partijen kunnen innovatief zijn. Dus daarom werken we samen in plaats van het altijd zelf te willen doen.”

Maar samenwerken is lastig. Zes jaar geleden was Snappcar een van de eerste partijen waarmee gepraat werd over samenwerking. Maar daar bleek de ANWB toen niet klaar voor te zijn. Zo leidden er in het verleden meer gesprekken niet tot samenwerking, wél tot inzichten.

Overigens laat de ANWB niet alles over aan de markt als het om innovatie gaat. De ANWB wil voorop lopen als het gaat om (slimme) mobiliteit. “En dan pakken we nadrukkelijk wél zelf het voortouw”, aldus René. Een voorbeeld daar van is ANWB Connected Car. Maar de ANWB werkt ook succesvol samen met startups als Mobypark en Yellowbrick.

1. Creëer één startup-loket

Aan enthousiasme ontbreekt het nooit. Als er een startup aanklopt is iedereen vaak enthousiast. Dat klinkt goed, maar als 20 mensen enthousiast zijn en allemaal willen meepraten en meebeslissen, dan is het al snel goed vervelend. René: “Startups werden niet vrolijk van ons, verzandden in zo’n grote organisatie als de ANWB.”

Belangrijk besluit na dat soort ervaringen was om één aanspreekpunt te creëren die daarmee een loketfunctie is naar de rest van de organisatie. René doet alle eerste gesprekken met potentiële samenwerkingspartijen. Áls het al tot een gesprek komt.

2. Van praten en plannen naar durven en doen

Daarvoor was ook op directieniveau een besluit nodig. Een besluit dat de vrijheid gaf om gesprekken te voeren, maar nog veel belangrijker: om experimenten te doen. Want je kan met heel veel mensen praten over verwachtingen en scenario’s in Excel, maar dat kost vooral veel tijd. Bij de ANWB heerst nu steeds meer de mentaliteit ‘laten we iets gaan doen!’

“Soms betekent dat een test met een kleine doelgroep, soms direct een grote campagne. Soms onder ANWB-logo, soms niet. Daar hebben we geen vast recept in, maar we leren door te doen”.

Onze blogs direct in je mailbox?

Interessant? Laat een reactie achter